IKMLPOs hjemmeside fungerer bedst med f.eks. firefox
Klik på logo

Arkiv - Verden i kamp 2013

Arkiv - Verden i kamp 2012

Arkiv - Verden i kamp 2010
og andre årgange





 

ARKIV VERDEN I KAMP 2014

 

Izmir-Dikili, Tyrkiet 2-10. august 2014: 24. Internationale Antifascistiske og Antiimperialistiske Ungdomslejr
[Emep Ungdom] De internationale ungdomslejre afholdes hvert andet år på forskellige kontinenter. I 2012 var det i Venezuela. I 2014 er det i Tyrkiet, ved havet og havnebyen Izmir-Dikili.
Tusinder af unge antifascister og antiimperialister – fortrinsvis mellem 15 og 25 -  fra hele verden vil træffes og fortælle om deres kampe og erfaringer.

Vært er Arbejderpartiet EMEP's ungdom - og der vil også være en dansk delegation. Er du ung og antiimperialist og antifascist, kan du også være med.

KPml Norge: Uden socialisme, ingen kvindefrigørelse
[KPml/Norge] Det er neppe å ta for hardt i å si at kvinner i dag er utsatt for mer nedvurdering, sjikane og skjønnhetstyranni enn noen gang siden den allmenne stemmeretten for kvinner ble innført for hundre år siden.
Norsk 8. marts-appel

Fællesudtalelse: Om situationen på det afrikanske kontinent og interventionen i CAR
Uddrag af fællesudtalelse mellem Elfenbenskystens Revolutionære Kommunistiske Parti og Benins Kommunistiske Parti – begge medlemmer af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer IKMLPO.
De fordømmer kraftigt imperialismens militære oprustning og krige i Afrika og den seneste intervention i Den Centralafrikanske Republik (CAR)

Af Elfenbenskystens Revolutionære Kommunistiske Parti og Benins Kommunistiske Parti

Kommunistisk Platform, Norge: Ukraine er kastet for ulvene
[KPml] EU har høstet en foreløbig sejrr efter blodbadet i Ukraine, godt hjulpet af brunskjorterne i Lviv og Kiev. Det ukrainske folk er kastet for ulvene, både indenfor og udenfor landets grænser.
Af KPml (no)

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer: Festmøde transmitteres live søndag
20-års festmøde i Istanbul transmitteres live søndag den 23. november fra kl 15 (dansk tid). Følg festmødet med repræsentanter for de marxistisk-leninistiske partier og organisationer på nettet i livetransmission fra Hayat TV

Tunesiens Arbejderparti: Hvad vi tænker om den ny forfatning
Det tunesiske parlament vedtog d. 25. januar en ny forfatning med et stort flertal. Vi bringer et sammendrag af Tunesiens Arbejderpartis (POT) vurdering af forfatningsteksen, der er blevet til på baggrund af en meget stor folkelig mobilisering. POT ser forfatningen som et kæmpemæssigt demokratisk fremskridt, trods forbehold på enkelte områder. Tunesiens Arbejderparti er medlem af den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer.
Af Tunesiens Arbejderparti

IKMLPO

Hvad er Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer IKMLPO ?

Om den internationale situation: Sluterklæring fra det 19. plenarmøde i IKMLPO
November 2013

Om situationen i Europa
Juni 2013

Ja! Det er muligt at forandre verden!
November 2012

Hamma Hammami, leder af den tunesiske opposition:
De progressive kræfter i den arabiske verden må koordinere deres virksomhed
I et interview med As-Safir, Libanon, offentliggjort i al Monitor, kommenterer Hamma Hammami de seneste udviklinger i Tunesien og perspektiver for landets fremtid. Det gengives her i sin helhed.

Vores mål er socialisme, vi kæmper for en ægte, samfundsmæssig revolution
En lang række partier og organisationer, hovedsageligt fra Latinamerika, samles en gang om året til et seminar i Quito og drøfter vejen frem for revolutionær forandring af kontinentet. Deltagerlisten var i år længere end nogensinde før.


Om den internationale situation: Sluterklæring fra det 19. plenarmøde i IKMLPO
Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer har i Ecuador afholdt det 19. verdensmøde siden stiftelsen


Hvad er Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer IKMLPO?
IKMLPO - bedre kendt under den spanske forkortelse CIPOML - er et samarbejde mellem marxistisk-leninistiske kommunistiske partier og organisationer på alle kontinenter.

Se også
"Quito-erklæringen' 1994: Kommunistisk appel til verdens arbejdere og folk

Folkekrigens strateg: Vo Nguen Giap 1911-2013
’Vores befrielseskrig var en folkekrig, en retfærdig krig. Det var dens grundlæggende karakteristika, som bestemte dens lovmæssigheder og i sidste ende afgjorde dens udfald.’
General Vo Nguen Giap

EMEP: Afvis militær intervention mod Syrien
Den tyrkiske AKP-regering støtter imperialisternes plan om at angribe Syrien militært på trods af både parlamentets og befolkningens flertal. Arbejderpartiet EMEP opfordrer alle partier på samme linje, alle revolutionære og demokratiske kræfter til at afvise militær intervention mod Syrien og støtte kampen for etablering af fred i hele Mellemøsten.

Stortingsvalget i Norge: Kapitalen vinder igen
Det norske stortingsvalg finder sted den 9. september 2013 De norske marxist-leninister i KPml har lavet denne valgudtalelse
Af Kommunistisk Platform  KPml

PFLP starter kampagne for at forkaste Oslo-aftalen
Folkefronten til Palæstinas Befrielse PFLP iværksætter nu en massiv offentlig kampagne for at forkaste Oslo-aftalen og dermed genskabe det palæstinensiske folk position som kilden til enhver politisk løsning og al legitimitet.
Af PFLP - Folkefronten til Palæstinas Befrielse




 

Arkiv - Verden i kamp 2013

 

Netarkiv