Izmir-Dikili, Tyrkiet 2-10. august 2014

24. Internationale Antifascistiske og Antiimperialistiske Ungdomslejr er i gang


Tusinder af unge deltager i åbningen af den internationale ungdomslejr i Tyrkiet den 2. august

Opdateret 1. august 2014For 24. gang samles unge antifascister og antiimperialister til et globalt træf. De strømmer fra alle hjørner til den tyrkiske middelhavskyst, hvor lejren i den næste tid vil være i centrum i verdensungdommmens kamp.

De medbringer deres gejst, deres erfaringer, deres lyst til at fortælle om dem og lære om og af de andre.

Den danske deltagergruppe har i samarbejde med KPnetTV produceret en knap 15 minutter lang video (på engelsk), som giver et billede af klassekampen og især ungdommens kamp. Den vil blive vist på lejren, som vil have omkring 3000 deltagere.

Se hele videoen her

De internationale ungdomslejre afholdes hvert andet år på forskellige kontinenter. I 2012 var det i Venezuela. I 2014 er det i Tyrkiet, ved havet og havnebyen Izmir-Dikili.

Se invitationen til lejren her (engelsk)Fra den 22. Internationale Ungdomslejr, Tyrkiet 2010


Der vil være debatter om centrale fælles spørgsmål for verdens unges kamp for en bedre fremtid, mod nyliberalisme, fascisme, imperialisme og krig. Og den vil være fuld af sang, kultur, teater, sport og Middelhavs-dukkerter.

Der vil være koncerter, film, dokumentar – og masser af spændende workshops. Lejren er åben for alle antifascister og antiimperialister, og der vil være grupper fra mindst 25 lande.


I 2006 var Danmark og DKU vært for lejren (i Isterød, Nordsjælland) – og  DKU er også ansvarlig for mobiliseringen til lejren i Tyrkiet i år.

Vært for lejren i Tyrkiet er Arbejderpartiet EMEP's ungdom

Arbejderpartiets Ungdom kræver retfærdighed for Berkin Elvan, der døde den 10. september 2014 som offer for politiets angreb på Gezi Parken i Istanbul 2013


Den politiske situation i Tyrkiet er meget spændende og udvikler sig hurtigt. Den internatinale ungdomslejr er en fremragende mulighed for at lære den tyrkiske ungdoms kamp at kende - og også for at følge op på de dramariske udviklinger i de arabiske lande.

Der deltager ungdomsgrupper fra Tunesien, Marokko m.fl. Og så selvfølgelig palæstinensere: Lejren vil vise massiv og konkret solidariet med det palæstinensiske folks og Gazas kamp mod den kriminelle israelske terrorkrig og brutale massakrer.


Facebook-side for lejren
har mere end 6500 likes

Engelsk mobiliseringsside til ungdomslejren (Day-Mer Youth)

Lejrens hjemmeside


Se også


Årets bedste feriemulighed - hvis man har alderen til international ungdomslejr

Izlem Aydins tale for DKU på Den røde Plads i Fælledparken 1. maj 2014

Video fra KPnetTV: International Ungdomslejr i Tyrkiet - 2-10/8 2014

 

Netavisen 13. marts 2014