Stemmer sig ud af EU: De folkelige kræfter i UK siger Nej til storkapitalen og eliten

Det er en gigantisk sejr for arbejderne og ungdommen og for folkene i UK, og en sejr for EU-modstanderne overalt, siger APKs formand Dorte Grenaa. Nu skal den følges op. Danmark skal også stemme om medlemskab.

uk_dk2Fra Folkebevægelsen mod EUs landsmøde marts 2016

Hvad de færreste troede var muligt, er sket: Briterne har stemt sig ud af Den europæiske Union. Med et stemmetal på omkring 52 pct. mod 48 har de sagt nej til Remain, og ja til Leave.

De har sat sig op mod en hidtil uset propagandakampagne ikke bare EU-eliten, men fra den globale elite fra den amerikanske præsident, Merkel og Juncker til finansspekulanter som George Soros. De vil ikke være med i monopolernes EU. De vil ikke følge med på den udstukne vej frem mod ’Europas Forenede Stater’, forudset til at være en realitet i 2025. –

Det er en gigantisk sejr for arbejderne og ungdommen og for folkene i UK, og en sejr for EU-modstanderne overalt, siger APKs formand Dorte Grenaa.

– Det var tydeligt et klassevalg: De rige, kapitalen, Londons City, jakkesættene og jetsættet mod de mange, mod folkeflertallet, som er blevet fattigere af medlemsskabet af EU og ikke længere tror på løfterne om fremtiden. De stod fast og afviste både trusler, løfter og alle de andre løgne fra tilhængersiden.

– Eliten forsørger at fremstille det som et snævertsynet, fremmedsfjendsk og højreorienteret nej. Men det er over halvdelen af den engelske befolkning. Det er folkets Nej, ligesom ved de danske folkeafstemninger. Ikke højrefløjens Nej. Et bredt de folkeligt Nej, baseret på de stærkeste og dybeste klassekræfter i UK.  Det lykkedes heller ikke at splitte Nej’et ved at sætte folkene i UK op mod hinanden, konstaterer Dorte Grenaa og fortsætter:

– Det er også en storsejr for EU-modstanden i Danmark og alle andre steder. Nu skal den følges op. Vi skal også have vores folkeafstemning i Danmark, som Folkebevægelsen mod EU fører kampagne for.

–  Allerede nu er EU-eliten i gang med at manipulere med resultatet for at sikre mest mulig at det fallerede EU i den nye situation. Modstanderne må gå i offensiven, konstaterer APKs formand.

Formelt ser skal der aftales en plan for den britiske udtræden inden for to år.

NB:  Brexit-fejring i Oktober Bogbutik København i dag fredag den 24. juni 16-18

Se også

Folkebevægelsen mod EU efter Brexit: Nu har danskerne også krav på at stemme om EU!
KPnet 24. juni 2016

Folkebevægelsen mod EU censureres igen bort af DR: Protestér!
KPnet 23. juni 2016

Brexit: Det bedste for Europa – Tag med på EU-modstanderkonference i London
KPnet 22. juni 2016

 

KPnet 24. juni 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater