Folkebevægelsen mod EU efter Brexit: Nu har danskerne også krav på at stemme om EU!

Folkebevægelsen mod EU ønsker briterne stort tillykke med det historiske valg om at træde ud af EU. Bevægelsen kræver nu en tilsvarende afstemning i Danmark.

rina_ronja_vil_ogsaa_stemme

Briternes nej til EU er en historisk sejr for EU-modstanden i hele Europa. Nu kræver vi også en. Sådan lyder budskabet fra Folkebevægelsen mod EU, efter at 51,9 procent af briterne i går stemte landet ud af EU.

– Det britiske nej skaber en helt ny situation for EU-modstanden både i Danmark og i resten af Europa. Nu er det på tide, at den danske befolkning også bliver hørt. Folkebevægelsen mod EU opfordrer den danske regering til at følge det britiske eksempel og udskrive en folkeafstemning om EU i Danmark, siger Rina Ronja Kari, der sidder i EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Folkebevægelsen mod EU ønsker briterne stort tillykke med beslutningen om at forlade EU.

-Det er en sejr for demokratiet. Nu har briterne mulighed for at løsrive sig fra EU’s krav om nedskæringer på velfærden, siger Rina Ronja Kari.

Folkebevægelsen arbejder for en lignende folkeafstemning i Danmark. Bevægelsen har allerede modtaget i tusindvis af underskrifter fra danskere, som kræver en folkeafstemning om fortsat medlemskab af EU.

Skriv under på kravet her: folkebevaegelsen.dk/stem

-Flere end 3,3 millioner danske vælgere har aldrig fået muligheden for at stemme om EU-medlemskabet. Det er et stort demokratisk problem. Danskerne stemte om EF i 1972, men ingen danskere under 63 år er nogensinde blevet spurgt. De forskellige folkeafstemninger om EU har i tidens løb vist, at der er et stort misforhold mellem de politiske partiers og vælgernes holdninger til EU, siger Rina Ronja Kari.

Hun understreger, at Folkebevægelsens ønske om at forlade EU bygger på ønsket om et solidarisk internationalt samarbejde og et levende demokrati med øget velfærd og respekt for arbejdstagerrettigheder.

-Vi kan sagtens samarbejde og handle med vores europæiske naboer uden at være med i EU, påpeger Rina Ronja Kari.

Originalartikel hos Folkebevægelsen mod EU her

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU SÆTTER TURBO PÅ KRAVET OM EN DANSK FOLKEAFSTEMNING OM EU-MEDLEMSKABET

Er du med i Folkebevægelsen, så kom idag fredag kl 14 – til kaffe og kage på
landssekretariatet, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh K
Vi fejrer det britiske resultat sammen med Rina Ronja Kari


Se også

Stemmer sig ud af EU: De folkelige kræfter i UK siger Nej til storkapitalen og eliten
KPnet 24. juni 2016

 

KPnet 24. juni 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne