Rio fik OL – Protest mod Obamas krige

Det lykkedes ikke for den amerikanske præsident og hele flokken af amerikanske berømtheder at sikre Chicago OL i 2016. Det blev i stedet Rio de Janeiro, hvad der ud fra et sportsligt og politisk synspunkt utvivlsomt er et langt rigtigere og bedre valg.
Udfaldet førte til jubelscener i Rio – og kritik af Obama i USA.

Mens det officielle Danmark faldt pladask  på røven for den amerikanske præsident og gjorde hvad man kunne for at understrege Danmarks plads som trofast ven og vasal af USA, blev Obama også mødt af protester, da han kom til Christiansborg på dronningebesøg – ikke mindst af besættelserne af Irak og Afghanistan.

Budskab fra Græsrødderne og Fredsvagten markerede en protest  med bannere, og krigsmodstandere blandedes  med en kødrand omkring det afspærrede og tæt bevogtede Christiansborg med Obama-fans og masser af nysgerrige.

Som Gerd Berlev fra Busdskab fra Græsrødderne udtrykte det, vil Obama blive mødt af antikrigs aktivister overalt, hvor han kommer, så længe krigene i Irak og Afghanistan fortsætter.

Obama benyttede Københavns-turen til et møde med den øverstkommanderende i Afghanistan  om at øge antalllet af tropper i landte med 30-40.000

Se videoreportage fra protesten ved Christiansborg
her

Netavisen 3. oktober 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater