Massakren i Suruc: Mindst 32 døde

Konsekvenserne af  videreførelsen af AKP-regeringens udenrigspolitik er blevet massakrer.

Af Arbejderpartiet EMEP, Tyrkiet

Mens der ikke er kastet lys over eksplosionerne i Reyhanli og Antep, så vi en generalprøve på en massakre i Diyarbakir under valgkampen, og  de virkelige skyldige er endnu ikke blevet bragt for retten.

I går var vi vidner til en anden massakre i et bombeangreb, denne gang mod unge i Suruc (Note 1), som var ved at lave en erklæring til pressen på vejen til Kobane for at hjælpe med genopbygningen. Billederne fra massakren, hvor 30 mennesker døde og mere end 70 blev såret viser voldens omfang.

I betragtning af at de unge blev fulgt af politiet på deres vej, er det tankevækkende, at de blev ramt af et sådant angreb.

AKP’s Mellemøsten-politik har været sådan i årevis: Våben skjult under medicinforsyninger, fundet i en lastbil i Adena, og retsforfølgelse af dem, der afslørede det – den årelange afvisning af at betegne IS eller samarbejde med dem som ’terrorisme’ – alt dette har ført IS’ terror ind over Tyrkiets grænser.

Præsident Tayyip Erdogan og kapitalens AKP-regering er ansvarlige for denne massakre, da de fortsat retter skytset mod det kurdiske folk og YPG i deres offentlige taler. Men det kurdiske folk, som AKP retter skytset mod på trods af massakren i Kobane, har allerede betalt en pris – og gik til modstand og fordrev IS fra Kobane.

Note 1

Suruc er en lille by med kurdisk flertal 154 minutters kørsel fra grænsen til den kurdiske Kobane-region i Syrien


Se også


IS-massakre på unge socialister i Suruc, Tyrkiet
Netavisen 21. juli 2015

Parlamentsvalg i Tyrkiet: Erdogan har tabt – befolkningen har sprængt spærregrænsen
EMEP 15. juni 2015

Arbejderpartiet EMEP’s 7. kongres: Appel til arbejderbevægelsen og alle fredens og demokratiets kræfter
Netavisen 18. februar 2015

Netavisen 21. juli 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater