Fra CIPOMLs verdensmøde: Hilsen til Tyrkiets Arbejderparti EMEP

emep_soergetog_111015_th

Kammerater
Vores verdensmøde blev afholdt nogle få dage efter den barbariske massakre i Ankara, hvor 103 mennesker, der demonstrerede for jobs, fred og demokrati, blev dræbt, mens hundreder blev såret.

Vi sørger over de dræbte, heriblandt 16 modige kammerater fra vores tyrkiske broderparti, indbefattet et medlem af Centralkomiteen.

CIPOMLs 21. Plenarmøde udtrykker sine dybeste kondolencer til Tyrkiets Arbejderparti og til de dræbtes familier, og ønsker hurtig helbredelse for alle de sårede.
Vi hylder mindet om vores kammerater, der blev dræbt i dette angreb, og mindet om alle ofrene for denne afskyelige forbrydelse.

Deres eksempel, mod og idealer vil altid leve i vores kamp og forstærke vores vilje til at kæmpe for et nyt samfund uden udbytning af arbejderne eller undertrykkelse af folkene.

Kammerater
Det store antal medlemmer af vores broderparti, som blev dræbt under angrebet, er ikke noget tilfælde. Det politiske formål med massakren i Ankara er klart: At angribe den mest fremskredne kraft, de mest beslutsomme medlemmer af arbejderbevægelsen og den folkelige og demokratiske bevægelse i Tyrkiet, at slå til mod ledelsen for at terrorisere masserne.

Vi ved, hvem som er politisk ansvarlig for det feje angreb den 10. oktober. Det er Erdogans reaktionære og militaristiske regime, som efter de fascistiske angreb og provokationer i Djarbakir og Suruç forstærkede provokationen og konfrontationen med krig og fascistiske terror for ikke at miste magten.

Dette afskyelige angreb er begyndelsen til enden for Erdogan og hans parti og regering. Arbejderklassen og det tyrkiske og kurdiske folk vil give et passende svar til dem, som er ansvarlige for denne massakre.

Arbejderne og Tyrkiets folk vil ikke blive stoppet af terror og fascistiske provokationer, De vil ikke give op over for krigspolitikken fra en regering, som fører landet til ruin og kaos.
Arbejdernes og de folkemassernes reaktion efter massakren var enig og beslutsom.

I mange fabrikker og arbejdspladser udtrykte de kraftigt deres fordømmelse af regimets infame politik,
Fremtiden med et demokratiske, progressivt og socialistisk Tyrkiet forberedes i kampens hede mod den reaktionære AKP-regering.

Vi bekræfter vores tætte internationalistiske bånd til Tyrkiets og Kurdistans arbejdere og folk; vi udtrykker vores fulde solidaritet med deres kamp; vi fordømmer energisk den reaktionære tyrkiske regerings krigs- og terrorpolitik og vi forlanger at den forsvinder og at de skyldige for massakrerne og deres ophavsmænd bliver straffet,

Vi forsikrer vores broderparti EMEP, dets ledere og medlemmer, om vores broderlige støtte og solidaritet med den kamp, det fører i landet for et sandt demokrati, nationale rettigheder og social forandring.

Længe lever de tyrkiske og kurdiske arbejderes og folks kamp!

Længe leve Tyrkiets Arbejderparti (EMEP)!

CIPOML’s 21. Plenarmøde

Quito, Oktober 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne