Irans Arbejdets Parti (Toufan) hilser den iranske arbejderklassens strålende kampe!

Fra Det Petrokemiske Kompleks i Mahshahr
Fra Det Petrokemiske Kompleks i Mahshahr

Den iranske arbejderklasse har løftet sine kampe op på et højere niveau i de sidste par år. Der har været adskillige samlede strejker fra arbejderne i forskellige industrigrene.

Den seneste strejke fandt sted i byen Mahshahr og varede i tre uger. Seks tusind fem hundrede arbejdere fra Det Petrokemiske Kompleks i Mahshahr gik samlet i strejke. Blandt deres krav var afskaffelse af mellemagenturer mellem arbejderne og selskabet, afskaffelsen af midlertidige og individuelle arbejdskontrakter og deres erstatning med underskrivelse af officielle, direkte og kollektive kontrakter med selskabet.

Regimet i Den Islamiske Republik gjorde alle anstrengelser for at undertrykke og bryde strejken. Regimets sikkerhedsstyrker arresterede tre repræsentanter for de strejkende, men arbejderne fortsatte med at marchere fremad. Arbejdsgiverne afgav falske løfter, men ingen lyttede til dem. Denne del af den iranske arbejderklasse var også i april i år i strejke for de samme krav. Arbejdsgiverne lovede officielt i april, at kravene ville blive opfyldt i løbet af tre måneder. Men Det Petrokemiske Kompleks brød aftalen og fortsatte med at tegne midlertidige og individuelle kontrakter med arbejderne.

Denne gang strejkede arbejderne på Det Petrokemiske Kompleks i Mahshahr stærkere og bedre forberedt. De dannede en strejkekomite og en strejkefond for at organisere deres fælles strejke bedre. De udsendte flere erklæringer og berettede om deres aktiviteter til medierne.

I en sådan pressemeddelelse hed det:
‘Vi er nået til den konklusion, at uden at danne en organisering og sikre koordination vil vi ikke opnå nogen fremskridt. Selv hvis strejken opnår resultater, vil disse ikke kunne opretholdes uden dannelsen af en arbejderorganisering. Derfor har vi etableret Strejkekomiteen som det første skridt, og vi søger hjælp både her i landet og internationalt. Vi bør nævne, at Komiteen allerede har oprettet en Strejkefond for at støtte de arbejdere, der er i strejke.”

Irans Arbejdets Parti (Toufan) hilser Mahshahr-arbejdernes strålende kampe. Vi har sendt vores hilsener til de strejkende arbejdere.

Regimet i Den Islamiske Republik har skabt hårde økonomiske betingelser for Irans arbejdere og arbejdende. Der har været mange strejker og protester fra forskellige dele af arbejdsstyrken, som har forlangt udbetaling og forsinkede lønninger, lønforhøjelser, bedre arbejdsforhold, frihed til at danne uafhængige fagforeninger osv. Mange arbejderaktivister er blevet fængslet og tortureret for deres forsøg på at danne fagforeninger.

I industrien er midlertidige kontrakter med formidlingsagenturer en politik, som arbejdsgiverne har brugt med støtte fra regimet for at øge udbytningen af arbejderne. Denne politik stammer fra WTO’s nyliberale dessiner og dikteres til dens medlemslande. Det er et fælles problem for arbejderne i forskellige industrisektorer.

Irans arbejdere – med permanente og formelle ansættelseskontrakter eller med midlertidige kontrakter gennem mellemmænd – er ved at nå den konklusion, at de har en fælles interesse i at få fjernet dette problem.

Et andet generelt krav fra arbejderne er skabelse af uafhængige fagforeninger. Dannelsen af en eneste uafhængig fagforening er et mareridt for regimet i Den Islamiske Republik i Iran. Regimet ved, at arbejdernes enhed er en dødelig trussel mod dets eksistens. Derfor har regimet forsøgt at kvæle enhver bevægelse for skabelse af fagforeninger. Til trods for denne undertrykkelse har aktivisternes stædighed og utrættelige anstrengelser resulteret i dannelsen af fagforeninger i nogle dele af arbejdsstyrken, og der er stærke ønsker om og forsøg på at danne fagforeninger i andre sektorer.

Irans Arbejdets Parti (Toufan) opfordrer kraftigt alle arbejdere til at udtrykke solidaritet med deres kammeraters kampe i alle dele af arbejdsstyrken. Kravene, som rejses i en del af arbejderklassen, er fælles krav for alle arbejdere og arbejdende. De resultater, der opnås i en del af arbejderklassen, er fremskridt for alle arbejdere. Arbejderklassens endelige sejr vil vise sig i dens enhed under partiets fane. Det er den eneste vej for arbejderklassen til at befri sig fra kapitalismens slaveri.

Irans Arbejdets Parti (Toufan)/Internationale relationer

13. oktober  2011

WWW.Toufan.org

Toufan@toufan.org

Netavisen 30. november 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater