Ja til forsvar for ytringsfriheden, nej til ‘national enhed’

 

Udtalelse fra Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF)

JA til kamp for ytringsfriheden

NEJ til reaktion og fremmedhad

Ingen ‘national enhed’ med reaktionen

Ja til solidaritet og broderskab


Paris d. 11. januar: Mellem en og tre millioner i demonstration. Foto Revolution News

Drabet på 12 personer, herunder kernen af tegnere og journalister på Charlie Hebdo, vækker stærke følelser og vrede i vores folk.

Det er ytringsfriheden og retten til kritik, som gerningsmændene til disse nedrige mord ville dræbe. Det er at for at sige nej – vi vil ikke bøje os, vi vil ikke lade os intimidere – at titusindvis af mennesker gik på gaden om natten efter angrebet, der havde til formål at sprede terror og etablere en tilstand af frygt.

Det andet budskab fra disse demonstrationer er tilbagevisningen og fordømmelsen af enhver form for demagogisk propaganda for islamofobi.

Had mod islam strømmer ud gennem mikrofoner og fra TV shows. Som vi sagde i vores pressemeddelelse d. 7. januar: “Vi er nødt til at sætte en stopper for, at religion bliver udnyttet til at splitte os og underminere værdier som broderskab og tolerance”. Det er derfor vi forsvarer sekularisme, og at enhver har ret til at tro eller ikke at tro og retten til at kritisere religionerne.

Præsidenten har gentagne gange understreget, at Frankrig er i krig mod terror. Hans tale mindede om Bush efter 11. september. Flere medier og politikere henviser til dette og kalder til “national enhed”.

Vi ønsker ikke denne form for “national enhed”.

Sandheden er, at Hollande og hans regering står bag krige på flere fronter: I Mali, Sahel og som deltager i koalitionen i Irak. Disse krige er ikke alene dømt til at mislykkes – tænk blot på situationen i Irak og Afghanistan – men de udgør også et brændstof for de jihadiske grupper og deres tilhængere. Derfor har vores parti og andre altid fordømt denne krigspolitik, som bygger på alliancer med reaktionære kræfter, der arbejder ud fra den farlige forestilling om “civilisationernes sammenstød”.

Vi ønsker ikke en national enhed med højrefløjen.

Vi har intet behov for “national enhed” i den nuværende situation, vi har brug for at forene os i kampen mod den politik der skaber elendighed og krig, og vi har brug for broderskab og solidaritet mellem folkene.

Den enhed vi kæmper for, er folkets enhed – arbejderklassen enhed og kamp for egne og for folkets interesser. Det er enhed i kampen for sociale fremskridt og demokrati.

Oversat fra

Déclaration du PCOF : oui au combat pour la liberté d’expression, non à “l’union nationale”
PCOF 8. januar 2015

Se også

Vi fordømmer attentatet mod Charlie Hebdo
Udtalelse fra La Forge, centralorgan for Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF)
Netavisen 7. januar 2015

 

Netavisen 11. januar 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater