BUSH! FORSVIND!

Solidaritetshilsen fra det ecuadorianske folk til det peruvianske folk i anledning af Bush’s besøg i Peru den 23. marts 2002

Kammerater og venner i de forskellige folkelige og antiimperialistiske organisationer i Peru, der på denne 23. marts demonstrerer imod Plan Colombia og Det Panamerikanske Frihandelsområde (ALCA).

Kære kammerater og venner.

Denne 23. marts markerer to modsatrettede begivenheder: På den ene side betræder jordens største terrorist, George Bush, det agtværdige og tapre peruvianske folks jord for at søge at etablere en koalition af servile regeringer, der forener sig imod det colombianske broderfolks oprør. På den anden side tager Perus folkelige og progressive organisationer – ligesom deres ligesindede i andre latinamerikanske lande – afstand fra disse regeringer, der tjener imperialismen, og bekræfter, at solidariteten mellem folkene er en betingelse for at kunne frigøre sig fra de åg, som først og fremmest den amerikanske imperialisme har påtvunget os.

Plan Colombia, Det Regionale Andinske Initiativ og Det Panamerikanske Frihandelsområde (ALCA) er alle dele af én og samme strategi for imperialistisk dominans. Derfor kræver den amerikanske imperialisme undertrykkelse af enhver mulig modstand fra vores folk, med aktiv medvirken fra borgerskabets regeringer som fx regeringerne i Ecuador og Peru, der forråder deres folk og sælger vores jord og kultur. Men over for yankeernes planer rejser regionens folk sig dag efter dag. De forstærker deres kamp og beviser, at vi lever i en tid, der varsler nye højdepunkter i massernes kamp. Dette gør det andinske område til et af de svage led i imperialismens kæde, hvor vores folks kamp og den internationale solidaritet vil åbne dørene til bedre tider, til arbejdernes overtagelse af magten og opbygningen af et helt nyt samfund.

Kære kammerater og venner.

Disse stærke broderlige følelser sender vi jer på vegne af det ecuadorianske folk og bekræfter herved, at vores fælles kamp vil uddrive yankee-undertrykkeren fra vores lande.
Med den største solidaritet med det peruvianske folks kamp, med vores solidaritet med Colombias folk og dets befrielsesorganisationer, fordømmer vi Bush’s tilstedeværelse i det andinske område.

Med revolutionære hilsner

Oswaldo Palacios, talsmand for Ecuadors Marxistiske-Leninistiske Kommunistiske Parti (PCMLE)
Gustavo Terán, formand for Demokratisk Folkebevægelse (MPD)
Luis Villacís, formand for Folkefronten og talsmand for Fædrelandsfronten
Stalin Vargas, parlamentsmedlem for (MPD)
Francisco Celi, parlamentsmedlem for (MPD)
Luis Dután, formand for Arbejdernes Centralorganisation i Ecuador (UGTE)
Enrique Barros, formand for Ecuadors Oliearbejderfagforening (FETRAPEC)
Marcelo Rivera, formand for Ecuadors Revolutionære Ungdom (JRE)
Paul Jácome, formand for Ecuadors Universitetsstuderendes Forbund (FEUE)
Paul, formand for Ecuadors Gymnasieelevorganisation (FESE)
César Buelba, formand for Den Revolutionære Indianerbevægelse Jatarishum
Antonio Perea, Bøndernes Sammenslutning for Social Sikkerhed (FEUNASSC)
Ernesto Castillo, formand for Ecuadors Lærerforening (UNE)
Ernesto Estupiñán, borgmester i Esmeraldas
Diego Ormaza, præfekt i provinsen Cañar

Netavisen 23. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater