Trepartsdrøftelser om fleksibilitet

Erhvervslivets konkurrenceevne under globaliseringen giver regeringen panderynker. Efter dens møde på Havreholm i det mondæne Nordsjælland skulle man synes, at dens overvejelser kunne udtrykkes på følgende måde:

‘Med globaliseringens tiltagende konkurrence antastes profitterne i det danske erhvervsliv, hvis ikke vi gør noget drastisk for at følge med udlandets forøgede udbytning af deres arbejdskraft samt fordelene ved udnyttelsen af undertrykte nationer.’

På baggrund af de drastiske problemer vil regeringen indkalde til trepartsdrøftelser, hvilket Dansk Arbejdsgiverforening (DA) allerede har reageret positivt over for:

– Arbejdsgiverne er enige med statsministeren i, at der skal fokuseres på uddannelse og omstillingsevne. Det bliver helt sikkert et af de ben, fremtidens velfærdssamfund skal stå på. Arbejdsmarkedets tilpasningsevne, fleksibilitet og mulighed for at udvikle medarbejdernes kompetencer er af afgørende betydning for, at vi kan klare os i den internationale konkurrence med udflytning af job fra Danmark, siger DA’s adm. direktør Jørn Neergaard Larsen, og tilføjer, at Danmark i forvejen er et af de lande, der bruger flest penge på efteruddannelse, men at vi ved for lidt om, hvordan pengene bruges optimalt i forhold til udfordringerne fra globaliseringen.

Ifølge LO’s Ugebrev A4 gør DA samtidigt statsministeren opmærksom på, at lønmodtagerne og arbejdsgiverne allerede er i gang med at gennemarbejde problemstillingen om de udfordringer, som globaliseringen giver arbejdsmarkedet i forhold til konkurrenceevne og beskæftigelse.

Man kan sige meget om toppen i LO, men de er i hvert fald konsekvente. De lader aldrig en chance gå fra sig, når emnet drejer sig om yderligere fleksibilitet på det danske arbejdsmarked. De sidste årtiers overenskomstresultater og de deraf afledte arbejdsvilkår vidner klart om den kraftigt forøgede fleksibilitet på arbejdsmarkedet.

Netavisen 25. august 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater