Faglige fusioner og A-Presseunderskud

Træ-Industri-Byg forbundet (TIB) har meldt sig under fanerne i forbindelse med sammenlægningsplanerne mellem KAD og SiD.
Alle parter er positive overfor en fusion, der betyder, at det kommende forbund – SiD – vil forøge sin nuværende medlemsskare fra 325.000 til 478.000 medlemmer. Heraf kommer 81.000 fra KAD og 72.000 fra TIB.

SiDs kongres besluttede at bevæge sig ad “den 3. vej”, som går ud på, at faglige organisationer, der i forvejen er nært beslægtet, slutter sig sammen.
“Det er kun derved, at man kan levere den ekspertise og mobilisere de økonomiske ressourcer og kommunikationssystemer, som et moderne fagforeningsarbejde kræver”, står der at læse i SiDs medlemsblad Fagbladet.

Fagbevægelsens medieselskab – også kaldet A-Pressen – ser i år frem til et underskud på 20 millioner kroner. Det var dette organ, der måtte lukke “Det fri Aktuelt” for år tilbage på grund af et millionunderskud.
I dag har de investeret i mangfoldige selskaber, herunder gratisavisen MetroXpress.

A-Pressen forklarer underskuddet med, at selskabets ejendom på havnefronten i København ikke er blevet udlejet ligesom MetroXpress har givet underskud. A-Pressen forventes først at give overskud i år 2004, ifølge interne kilder.

Netavisen 15. juli 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater