Færøsk storstrejke optrappet – islandsk slut

Efter at politiet greb ind mod blokaderne er den færøske storstrejke blevet optrappet.
I godt en uge har to færøske fagforeninger – FA og HAF, arbejderforeningen og den kvindelige arbejderforening – strejket for bedre overenskomster, efter at forhandlingerne med arbejdsgiverne brød sammen. Andre fagklige organisationer nægter at udføre blokaderamt arbejde i solidaritet med AF og HAF.

– Politiet vil ikke slippe af sted med at kue de færøske arbejdere på arbejdsgivernes og landsstyrets bud, siger de faglige ledere.

Aktionerne er nu blevet særdeles følelige. Forskellige institutioner og folkeskoler er blevet lukket, fordi de ikke kan gøres rent. Hospitaler kører på nødblus. Blokaderne rammer også forsyninger til forretningerne. Men de færøske arbejdsgivere giver ingen tegn til indrømmelser.

Den islandske sømands- og fiskerstrejke, der startede den 1. april, afsluttedes med et regeringsindgreb torsdag aften. 33 parlamentsmedlemmer stemte for indgrebet, mens 20 stemte imod.
Sømandsforbundets formand Saevar Gunnarsson siger, at han er skuffet over parlamentet, og at dets beslutning om at forbyde strejker kun er til fordel for skibs- og trawlerejerne:
‘Det er klart, at kutter- og skibsejerne kun ventede på dette. Det var nøjagtig hvad de ønskede sig.’

Netavisen 19. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater