Nyhedsbrev fra SiD om Poul Erik Skov Christensen

SiD har efter et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde med formandens byggesag som eneste dagsordenspunkt udsendt et nyhedsbrev, som her gengives i sin fulde udstrækning.
Hovedbestyrelsesmødet gav Poul Erik Skov Christensen ensstemmig opbakning – og kritiserede politi og presse for hetz mod forbundet.
At der organiseres en sådan hetz med politiske formål er der efter Kommunistisk Politik/Netavisens mening ingen tvivl om.
Alligevel efterlader sagen mange åbne spørgsmål. Det vigtigste er reelt dette:
Hvor mange SiD’ere har råd til et nyt køkken og badeværelsesgulv til knap en halv million kroner?

Netavisen 6. juli 2002

Enig tillidserklæring til SiD’s formand

SiD’s hovedbestyrelse bakker enstemmigt op om forbundsformanden, men Poul Erik Skov Christensen erkender, at det var en fejl, at han ikke informerede forbundet om stor, ekstra byggeregning.

Af Bent Larsen, Fagbladet

SiD’s hovedbestyrelse har fuld tillid til forbundsformand Poul Erik Skov Christensen. Det blev konklusionen på det fire timer lange ekstraordinære møde i hovedbestyrelsen fredag, hvor forbundsformanden detaljeret redegjorde for
de seneste dages mediestorm mod forbundet – og i særdeleshed presseomtalen af den store ekstraregning fra J&B Entreprise, han uden at kny har betalt for byggearbejder på sin private bolig. Byggearbejderne blev udført mens forbundsformanden var formand for J&B’s bestyrelse.
Hovedbestyrelsens tillidserklæring til formanden var enstemmig.

Det var Poul Erik Skov Christensen, der selv bad om at få en tilkendegivelse fra hovedbestyrelsen om, hvorvidt den fortsat har tillid til ham som forbundsformand.
Ved afslutningen af den lange debat sagde Poul Erik Skov Christensen:
– Der har været rejst kritik af den måde, jeg har valgt at håndtere sagen på, og den kritik tager jeg til mig. Men der er en ting, jeg ikke kan leve med, og det er at gå fra dette møde uden at vide, om jeg fortsat har jeres tillid.
Poul Erik Skov Christensen fik tillidserklæringen uden indvendinger, endda efterfulgt af noget så usædvanligt i hovedbestyrelsen som klapsalver.

En række hovedbestyrelsesmedlemmer kritiserede formanden for, at han ikke tidligere har orienteret om, at han med op mod fem års forsinkelse har fået og betalt en stor efterregning for de private byggeopgaver.
Poul Erik Skov Christensen erkendte, at det var en fejl, at han ikke havde orienteret hovedbestyrelsen. Hans forklaring var, at han betragtede sit økonomiske mellemværende med det kooperative byggefirma som et privat anliggende, og at en manglende betaling fra hans side i hvert fald ikke skulle være en hindring for at få skabt rene linje.

Et andet kritikpunkt var, at forbundet og i særdeleshed forbundsformanden ikke hurtigere havde reageret, da mediestormen mod forbundet – igen – blussede op midt i denne uge.
Dette forklarede formanden med, at han ønskede at orientere hovedbestyrelsen, før han gik i medierne.

Han erkendte, at resultatet var uheldigt og gav et indtryk af et passivt og trængt forbund. Fremgangsmåden havde også bragt afdelingsformænd og tillidsrepræsentanter i en sårbar situation, fordi de ikke var i stand til at svare på spørgsmål, som medlemmer stiller dem med baggrund i den massive presseomtale.
Poul Erik Skov Christensen sagde, at han i fremtiden ikke i alle tilfælde kan love at tage helt det samme hensyn til, at hovedbestyrelsen bliver orienteret om alle detaljer før offentligheden.

Hovedbestyrelsen gav sin tilslutning til, at forbundsformanden får mulighed for at benytte en sådan fremgangsmåde, og der var bred enighed om, at SiD i fremtiden skal have en langt mere offensiv strategi i forhold til pressen.

Poul Erik Skov Christensen erklærede sig parat til tage rundt i landet til afdelinger og distrikter, så den redegørelse, han gav hovedbestyrelsen, når bredere ud i medlemskredsen.
Det er endvidere under overvejelse at fremrykke et ekstraordinært møde i SiD’s repræsentantskab, som var planlagt til september. Samtlige afdelingsformænd har sæde i repræsentantskabet.

Forbundsformanden tilsluttede sig desuden, at der udarbejdes et sæt etiske regler, en kodeks med retningslinjer for forbundsansattes forhold til blandt andet kooperative virksomheder.

SiD-klage over politiet

SiD har sendt en klage til Københavns politidirektør i et forsøg på at fremskynde efterforskningen. Professor i erhvervsret giver SiD medhold i, at politiet har været usædvanligt åbenmundet.

Af Peter Andersen, Fagbladet

Det langvarige sagsforløb og de sidste dages medieturbulens fik fredag SiD til at sende en klage til Københavns politidirektør, Hanne Bech Hansen.

Målet med klagen er primært at få Københavns Politis bedrageriafdeling til at fremskynde den igangværende efterforskning, som blandt andet er rettet mod forbundets formand, Poul Erik Skov Christensen.
Men samtidig kritiseres lederen af bedrageriafdelingen, Niels Jørgen Abildgaard, for at være alt for åbenmundet over for pressen.

– Jeg er hverken blevet bedt om at give forklaring eller personligt dokumentere noget som helst, og jeg har ikke talt med politiet udover dengang, jeg selv henvendte mig. Abildgaard siger selvfølgelig heller ikke direkte, at der er gjort noget ulovligt, men for den almindelige tv-seer lyder det sådan. Og de sammenkædninger, politiet foretager, er efterhånden så grove, at det minder om en kollektiv anklage mod forbundet, siger Poul Erik Skov Christensen.

SiD-formanden får medhold af Lars Bo Langsted, der er professor i erhvervsret. Han mener, at det grænser til det uanstændige, når politiet – som her – markedsfører sine synspunkter i offentligheden, inden efterforskningen er afsluttet.
– Jeg har meget svært ved at forstå, at politiet vil gå ud og dele sine efterforskningsmæssige overvejelser med offentligheden, da man tilsyneladende ikke er klar med nogen form for sigtelse og end ikke har talt med den pågældende person for at få afklaret, hvad der er foregået, siger Lars Bo Langsted til DR Nyheder.

Ud fra skriverierne i pressen kan han ikke få øje på det strafbare i sagen om SiD-formandens samhandel med J&B Entreprise. Selv om Poul Erik Skov Christensen som bestyrelsesformand i J&B skulle have fået favørpriser, er det ikke strafbart i sig selv.
– Efter det, der har været fremme i pressen indtil nu, har jeg fantastisk svært ved at se, hvor det strafbare skulle være. Dermed ikke sagt, at der ikke er foregået noget strafbart, men det er så bare ikke kommet frem, forklarer Lars Bo Langsted.

SiD har flere gange gennem advokat henvendt sig til politiet for at få sagen fremskyndet. Men da politiet under én hat efterforsker alle oplysninger, der er kommet frem i kølvandet på Willy Strubes svindel-affære, forudser Poul Erik Skov Christensen, at der kan gå mange måneder endnu.
– I mellemtiden vil der så fortsætte med at dukke påstande op i pressen med anonyme kilder. Det føles næsten som om en sigtet har større beskyttelse end os, siger han.

SiD-formand chokeret over ekstraregning

“Men jeg havde ikke noget andet valg end at betale”, sagde Poul Erik Skov Christensen fredag til SiD’s hovedbestyrelse.

Af Torben Kragh, Fagbladet

SiD’s forbundsformand var i bil på vej hjem fra et møde i Jylland, da han i april i år af J&B Entreprise blev orienteret om, at han ikke havde betalt det fulde beløb på de boligforbedringer, som J&B udførte på familiens villa i Frederikssund i 1997-98.

– Jeg reagerede vel nærmest med skræk og rædsel og var lige ved at køre galt, da jeg fik meddelelsen, fortalte Poul Erik Skov Christensen fredag en talstærk hovedbestyrelse til et hasteindkaldt møde med hans byggesag som formelt det eneste punkt på dagsordenen.

Forbundsformanden gav en længere redegørelse for det mellemværende med J&B Entreprise, som de seneste døgn har været hovedhistorie i mange medier.
Han forklarede, at han og familien flyttede fra Jylland til Frederikssund i 1980 i en villa bygget i 1960:
– Og som så mange andre huse fra den tid trængte det i 90’erne til en større renovering. Jeg havde derfor et møde med J&B Entreprise, hvor vi gennemgik vore ønsker om blandt andet nyt køkken, nyt gulv i badeværelset, nye vinduer og et brænde- og cykelskur. På den baggrund fik vi et mundtligt overslag eller tilbud i størrelsesordenen 300.000-325.000 kroner.

– Undervejs lavede vi nogle småjusteringer af vores ombygning, blandt andet valgte vi et billigere køkken, end vi først havde udset os. Jeg fik efter afslutning af byggeriet en regning på lige godt 308.000 kroner. Det lå med andre ord inden for det mundtlige overslag, og jeg har ikke haft den mindste anelse om, at jeg åbenbart ikke har betalt den fulde regning, forklarede Poul Erik Skov Christensen.

– Det er derfor ingen overraskelse at sige, at jeg blev dybt chokeret, da jeg blev præsenteret for, at der var sket fejl, og jeg ikke var blevet faktureret for det fulde beløb.

I to omgange i april og maj fandt J&B Entreprise udgifter, såvel materialer som lønninger, der ikke var blevet konteret på Poul Erik Skov Christensens byggesag. De to regninger lød på tilsammen cirka 125.000 kroner, som derefter blev betalt omgående.

Om baggrunden for, at han valgte at betale regningen, sagde han:
– Jeg kunne simpelthen ikke forsvare ikke at betale. Med min placering i fagbevægelsen kunne hverken jeg eller SiD holde til, at jeg ikke betalte, hvad man – ganske vist først fem år efter – siger hører til min byggesag. Jeg tror faktisk, at enhver førsteårsadvokat kunne have kørt sagen for mig med succes. Men jeg mener ikke, jeg havde noget valg.

Poul Erik Skov Christensen afviste nye oplysninger om, at familiens ombygning ikke har kostet godt 400.000 kroner men snarere 700.000 kroner.

– Jeg har af J&B fået forklaret, at det skyldes, at det er flere byggeopgaver, der er blevet kontoret forkert. Jeg har i øvrigt forstået, at J&B har ændret konteringspraksis, så også mindre byggesager bliver en selvstændig sag og ikke en del af en stor diverse-konto. Dermed skulle man forhindre lignende problemer.

Poul Erik Skov Christensen slog over for hovedbestyrelsen fast, at det var SiD og J&B’s ledelse, der med hjælp af også ekstern revision igangsatte den kulegravning af J&B’s arbejde for SiD og ledende SiD-medarbejdere, som har afsløret de fejl, der er dukket op de seneste par måneder.

– Det skete, fordi der blev sat fokus på virksomheden, der blev beskyldt for at have taget overpriser for arbejde for SiD. Det har intet på sig, viser kulegravningen. I øvrigt har politiet i den anledning fået alle de dokumenter, de har ønsket – også om min byggesag.

Forbundsformanden blev i forbindelse med hovedbestyrelsens diskussion bebrejdet, at han ikke havde indhentet et skriftligt tilbud på ombygningen, samt at han ikke allerede i maj havde orienteret hovedbestyrelsen om ekstraregningerne. Disse bebrejdelser tog formanden til efterretning.

Netavisen 6. juli 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater