Sjofel ‘arbejdsmarkedsreform’ på vej

Fogh-regeringens arbejderfjendske politik slår nye rekorder med den såkaldte ‘arbejdsmarkedsreform’, som blev fremlagt i tirsdags under den forjættende overskrift ‘Flere i arbejde’.
Sigtet er ikke at skaffe folk jobs – men at sikre kapitalisterne ekstrem billig arbejdskraft. Bag de pæne ord skjuler sig en intensiveret klapjagt på arbejdsløse og bistandsmodtagere.

Allerede i dag bliver bistandsmodtagere og aktiverede udnyttet som ekstraordinær billig arbejdskraft, som det f.eks. fremgår af artiklen andetsteds i dette nummer af Kommunistisk Politik om Odense Kommunes ‘Projekt Arbejdsklar’. Og der har været masser af sager, som har påvist, at den eksisterende lovgivning er blevet overtrådt ved den private udnyttelse af aktiverede. Fogh-regeringen klarer det problem nemt. Man gør grovudbytningen lovlig og udvider de private virksomheders adgang til tvangsaktiverede.

Samtidig svinges pisken overfor ledige fra første ledighedsdag: De skal tage imod såkaldt ‘rimeligt arbejde’ – med op til to timers transporttid hver vej med offentlig transport. Det kaldes at øge ‘den geografiske mobilitet’.

Socialdemokratiet og LO-toppen udsendte på forhånd positive signaler overfor regeringsforslaget. Nu ligger det der – og SiDs formand Poul Erik Skov Christensen må konstatere:
– Regeringen tror, at man kan få flere folk i arbejde ved hjælp af økonomiske straffeaktioner og ved at piske folk land og rige rundt til job, som måske – og måske ikke – findes. Det er uanstændigt, unødvendigt og skadeligt navnlig for børnefamilierne.

Regeringens arbejdsmarkedsreform er simpelthen bundsjofel – og de positive signaler fra LO-toppen og Socialdemokratiet er stanken af råddenskab.

Netavisen 25. september 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater