Nederlag for kristelige arbejdsgivere

Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) har fået dom for, at den hverken har ret eller pligt til at møde for en medlemsvirksomhed i Arbejdsretten. Det er Arbejdsretten selv, som har fældet dommen, hvilket begrundes med, at KA ikke er en Hovedorganisation på linie med Dansk Arbejdsgiverforening. KA finder dommen diskriminerende, hvorfor KA nu vil gå videre med sagen i det politiske system.

KA henviser til Folketingets intentioner med ændring af arbejdsretsloven i 1997, som skulle ligestille minoritetsorganisationer med de traditionelle, samt til internationale konventioner.

Dommen udløber af en konkret sag, hvor LO for KAD har anlagt sag mod en virksomhed, medlem af KA, som dermed fandt, at det var deres ret at repræsentere virksomheden i Arbejdsretten – men uden held. Et interessefællesskab mellem LO og DA, som repræsenterer dommerne i Arbejdsretten, gjorde udslaget.

Sagen er meget principiel for arbejdsmarkedets parter, da kampen om retten til at organisere arbejdsmarkedet kører på de højeste nagler.
I LO er der ikke overraskende tilfredshed med resultatet, men derudover ønsker LO ikke at kommentere afgørelsen.

Netavisen 14. august 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater