Formanden for Danmarks Lærerforening går af

Den voldsomme modstand mod det med nød og næppe vedtagne OK-forlig for de offentlige ansatte blandt lærerne samt den kraftige kritik af deres forbundsformands holdning til forliget har fået Anni Herfort Andersen til at trække sig fra formandsposten til oktober.

Forbundsformandens meddelelse om, at hun har besluttet at trække sig tilbage, faldt som indledning på den ekstraordinære kongres Danmarks Lærerforening, der startede mandag. Kongressen er blevet indkaldt som en klar protest mod det indgåede OK-forlig og herunder formandens rolle i forbindelse med forhandlingerne og til holdning til forliget. På dagsordenen er diskussionen af medlemskabet af det såkaldte KTO-forhandlingsfællesskab for de offentlige ansatte.

KTO-forhandlingsfællesskabet, der omfattede ialt 65 fagforbund med ansatte i amter og kommuner, sikrede, at der blev tale om en samlet afstemning for de offentlige ansatte. Afstemningen endte som bekendt med et yderst knebent ja på 51,9 pct. mod 48,9 pct. nej, så skønt lærerne massivt stemte nej (94 pct. nej), blev forliget trukket ned over deres hoveder.

Den udbredte utilfredshed med OK-forliget samt den kraftige kritik af deres formands rolle omkring OK-forhandlingerne og mere positive holdning til OK-forliget er imidlertid ikke aftaget. Derfor den ekstraordinære kongresdebat om, hvordan man i fremtiden skal forholde sig til OK-forhandlingerne for de offentlige ansatte for ikke på ny at havne i en lignende situation, hvor man på trods af massiv afvisning ved urafstemningen tvinges til at acceptere en ny elendig overenskomst.

Den snart forhenværende formand fraråder ikke uventet lærerne at trække Danmarks Lærerforening ud af KTO-forhandlingsfællesskabet.

Netavisen 4.juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater