Stilladsarbejdere i kamp for fyret tillidsmand

Siden den 14. november har stilladsarbejderne ved Københavns Stilladsudlejning strejket. De vil have deres fyrede tillidsmand Geert Nielsen genansat. Der er total opbakning bag dette krav, der også støttes af Stilladsarbejdernes Brancheklub i København.

Stilladsudlejningen er blevet indklaget af stilladsarbejderne for uberettiget fyring, men de har også valgt at vise deres solidaritet ved at gå i strejke frem for at afvente en faglig voldgift, som arbejdsgiverne ønsker. Den ville kunne tage måneder og evt. afsluttes med en økonomisk kompensation for uberettiget afskedigelse. Men det er ikke godt nok, siger stilladsarbejderne: Tillidsmanden skal have sit job igen.

De 10 strejkende stilladsarbejdere mødes hver morgen og tager stilling til strejkens fortsættelse og nye skridt. De har en gammel tradition for kamp, der går ud fra, at det er den praktiske solidaritet, demonstreret i handling, der sikrer deres interesser og beskytter deres tillidsfolk. Derfor vil de ikke acceptere at arbejdsgiverne kan skaffe sig af med en talsmand ved at slippe med en beskeden erstatning.
Det er tillidsmandsbeskyttelse i praksis – hundred gange mere værd end ord på papir.

At føre kamp koster penge – og stilladsarbejderne har brug for økonomisk støtte fra andre arbejdende: Støttebeløb til de strejkende ved Københavns Stilladsudlejning indsættes på giro 661-5236, mærket Københavns Stilladsklub

Netavisen 28. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater