Strejke på Berlingske Tidende

Fredag eftermiddag nedlagde journalisterne på den norskejede avis Berlingske Tidende arbejdet i protest mod ledelsens planer om nedlægge 118 ud af 725 fuldtidsstillinger – eller med andre ord at sparke hver 6. ansat på gaden for at skære omkostningerne ned
Det er de ansatte på avisen, som er udset til at betale prisen for Berlingske Tidendes økonomiske vanskeligheder. Den spareplan, som ledelsen har fremlagt, går ud på at fyre hver 6. ansat. Fredag eftermiddag holdt journalisterne fagligt møde om ledelsens spareplan og besluttede at gå i strejke weekenden over og først møde på arbejde igen mandag.
Det sker i protest mod det hidtidige forløb af de forhandlinger eller nok nærmere mangel på samme, som ledelsen efter sigende har ført med de ansatte omkring, hvordan de kommende nedskæringer på Berlingske Tidende skulle foregå.
Journalisterne mener, at en stor del af fyringerne kan undgås ved at finde alternative besparelser på andre områder, herunder fyringen af en stor del af de 25 journalister, som ledelsen i sit spareforslag lægger op til at sparke på gaden. Journalisterne har fremlagt et bud på besparelser, der viser, at det kan lade sig gøre at skære omkostningsniveauet ned uden fyringer, oplyser fællestillidsmanden for journalisterne, Uffe Gardel. Forslag, som ledelsen ikke har villet høre på.
Samtidig mener ham, at avisens ledelse, som er blevet friholdt i spareplanen, også bør være omfattet af nedskæringerne. Det er helt urimeligt, at der ikke også ryger nogen i ledergruppen på 17, når der er tale om så massive afskedigelser, mener Uffe Gardel.
Det er indianerne, der alene er udset til at betale gildet for avisens økonomiske redningsplan, hvilket journalisterne ikke vil være med til.

Netavisen 18. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater