Havneblokaderne mod våben til Israel udvides: STOP transporten af død!

Spanske, italienske, tyrkiske, australske og græske havnearbejdere, fagforeninger og aktivister blokerer for transport af våben til Israels massakre på palæstinenserne. Også flere og flere blokader mod produktionen af våben til Israel organiseres mod virksomheder både i Europa og USA.

Fagforeninger i Italien, Tyrkiet, Grækenland og Australien nægter at losse og laste våben til Israel:
”Transportarbejdernes historie har altid været klart på fredens side, imod fascisme, racisme, imod enhver besættelse og undertrykkelse af folk. Derfor kan vi ikke tolerere, at Europas havne, lufthavne, skibe og tog omdannes til centre for handel med døden.” siges det i en fælles udtalelse fra Italienske, græske og tyrkiske fagforeninger. (se hele den stærke udtalelse nedenfor.)

På den internationale dag “shut it down for Palestine” d. 10. november lukkede havnearbejdere og aktivister havnen i Genova.

I sydney, Australien har fagforeninger og aktivister indledt en blokade mod det israelske shippingfirma ZIM. Der var blokade og demonstration lørdag, og der vil blive indkaldt til blokade hver gang ZIM forsøger at få et skib fra havnen. Det er det samme shippingfirma, som italienske havnearbejder nægter at arbejde for. De aktive bag er ”the Palestine Justice Movement for Sydney” og ”Trade Unionists for Palestine”.

Taleren fra en af fagforeningerne sagde bl.a.: ”De opererer i hver eneste havn verden over, det betyder at vi kan kæmpe mod dem i hver eneste havn og bringe dem i knæ”.

Fra vandet blokerede aktivister afsejlingen på vandski. Se video

STOP massakren i Palæstina! STOP transporten af død!

Fælles udtalelse fra fagforeninger i Italien, Grækenland og Tyrkiet

Transportarbejdernes historie har altid været klart på fredens side, imod fascisme, racisme, imod enhver besættelse og undertrykkelse af folk.

Derfor kan vi ikke tolerere, at Europas havne, lufthavne, skibe og tog omdannes til centre for handel med døden.

Vi kan ikke tolerere lastning og losning af skibe, fly osv., der transporterer våben ind i konflikten eller leverer logistiske tjenester til den, for at hjælpe med at fodre et system, der slagter tusindvis af uskyldige mennesker, især kvinder og børn, hver dag.

Som svar på de dramatiske appeller fra Palæstinas folk og arbejdere, fagforeningerne, der underskriver denne appel og repræsenterer transportarbejdere i Italien, Grækenland og Tyrkiet, bekræfter vi vores fælles beslutning om at stoppe og forhindre enhver lastning og losning af våben, krigsmateriel eller andet, der kan fortsætte med at give næring til massakren på det palæstinensiske folk.

For os er dette fælles initiativ endnu et skridt fremad i den lange og glorværdige tradition for fred blandt Europas transportarbejdere.

Vi vil stå i spidsen for enhver aktion og demonstration, der kræver en øjeblikkelig afslutning på massakren i Gaza.

Vi kræver, at regeringerne i vores lande stopper overførslen af våben fra vores havne og al støtte til den hånd, der myrder det palæstinensiske folk.

For fred med et frit Palæstina

Vi opfordrer fagforeningerne for havnearbejdere, skibsarbejdere, lufthavnsarbejdere, jernbanearbejdere og alle transportarbejdere i Europa til at støtte vores initiativ og opfordre til fælles handling fra arbejdere i vores sektorer i hele Europa.

Italien, USB Transport

Grækenland, ENEDEP-COSCO Havnearbejdernes fagforening, Piræus Havn

Grækenland, STEFENSON, PEMEN, PEEMAGEΝ Maritime fagforeninger

Tyrkiet, Nakliyat Is

Læs om tidligere aktioner her

Aktivister i USA blokerede våbentransport til Israel

Våbenhandel med israelske Elbit må trækkes tilbage

Dansk militært udstyr bruges til at bombe i Gaza

Aktioner og blokader mod våben til Israel – solidaritet med Palæstina

Læs også

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne