Aktivister i USA blokerede våbentransport til Israel

Vi forsinkede skibet i 12 timer. Hver dag de våben ikke bliver brugt til at bombe palæstinenserne er en sejr.  Under slogans ”Frit Palæstina” og ”Ikke en øre, ikke en krone til Israels folkemord” blokerede hundredvis af aktivister fra hele staten Washington mandag en amerikansk våbensending til Israel.  

En demonstrant ser ud over havnen i Tacoma, Washington, hvor Cape Orlando-skibet blev lagt til kaj den 6. november

Skarer af mennesker samledes ikke bare på det vigtigste havneområde i Tacoma, men også på sidegader, der blokerede gaderne fra alle retninger og dermed forhindrede lastbiler i at nå frem til lastezonen.

På trods af aggressiv og til tider voldelig chikane fra sikkerhedsvagterne ved havnen, fortsatte aktivisterne med at blokere gaderne, og andre sluttede sig til dem i løbet af dagen.

Demonstranterne brugte cykler og biler med blinkende advarselsblink til at blokere trafikken omkring havnen. Samtidig  cirklede aktivister fra USA oprindelige befolkning i en ceremoniel kano rundt på vandet i nærheden for at blokere skibet fra søsiden.

“Det berører vores hjerter virkelig meget, når det drejer sig om folkedrab, så forstår vi det. Vores forfædre gik igennem det, og vi er påvirket af det hver eneste dag. Og vi ville aldrig ønske det for en anden nation” udtalte Patricia Gonzalez fra ”Water Warriors Council of the Puyallup Tribe”  til Al Jazeera

Det er anden uge i træk, at skibet Cape Orlando med våben til Israel er blevet blokeret. Sidste fredag, da Cape Orlando lå til kaj i Oakland, Californien, hægtede tre demonstranter sig fast til skibets stige med krav om stop for den USA-støttede krig i Gaza og forsinkede dets afgang i timevis.

Amerikansk militær bistand til Israel

USA’s præsident Biden opfordrede for nylig Kongressen til at yde mere end 14 mia. dollars i støtte til Israel, hvilket er ud over de 3,8 mia. dollars, som USA allerede har lovet at yde i 2023.

USA har været den største leverandør af militær bistand til Israel siden landets grundlæggelse i 1948. Amerikanske skatteydere betaler ca. 16 procent af hele Israels militærbudget.

Efter 7. oktober meddelte Biden også, at han havde til hensigt at yde “yderligere militær bistand, herunder ammunition og interceptorer til at genopbygge Iron Dome”, Israels missilforsvarssystem.

Samtidig undlod USA imperialismens høvding om ”at passe mest mulig på civile og en humanitær pause i Gaza.

Vi forsinkede skibet I 12 timer og hver dag de våben ikke bliver brugt til at bombe palæstinenserne er en sejr”  konkluderende en af aktivisterne på blokaden

Protesters block US military ship allegedly carrying weapons for Israel | Israel-Palestine conflict News | Al Jazeera


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater