Dansk militært udstyr bruges til at bombe i Gaza

Israelske kampfly med dansk militært udstyr fra Terma har i de seneste fire uger bombet Gazastriben. Der sker med den danske regerings og stats velsignelse. Men det sker ikke i vores navn. Vi kræver stop for militær våbeneksport til apartheidstaten Israel – og dets folkemord.

Israelske F-35 kampfly med dansk militært udstyr fra våbenfabrikken Terma udstyr deltager i folkemordet på palæstinenserne i Gaza-striben. Og det er ikke første gang det sker.

Det israelske militær IDF bekræfter kampflyenes deltagelse:

“Vi kan bekræfte, at F-35-flyene har været i drift i Gazastriben under hele denne operation, altså krigen mod Hamas, der startede den 7. oktober”, siger en talsperson fra IDF til Danwatch. Som ikke er en krig mod Hamas, men en etnisk udrensning af en befolkning indespærret bag apartheid murer og angrebet fra luftet og med landtropper.

“I Terma er vi glade for og stolte over at være en del af F-35 programmet – og derigennem yde et betydeligt bidrag til Danmarks vigtige alliance med USA og andre lande. Dansk industris deltagelse i F-35 programmet, som er verdens største industriprojekt, skaber vækst og rigtig mange gode danske arbejdspladser”, skriver Termas kommunikationschefen i en mail til Danwatch.

De israelske F-35-kampfly er blandt andet udstyret med såkaldte pyloner, som holder og slipper flyets eksterne bomber og missiler. Desuden leverer krigsvirksomheden Terma blandt andet radarkomponenter, maskindele og dele til flyets hale. Der sidder seks essentielle dele fra Terma på alle F-35 bombefly.

Mandag den 30.oktober gennemførte Palæstina-aktivister en 5 timer lang blokade foran Termas administration center i Søborg ved København. Det er samtidig innovationscenter for bl.a. Space AL, droner og cyberkommunikation. Terma er Danmarks største producent af krigsmateriel med en årlig omsætning sidste år på 2,2 mia. kr. Virksomheden selv 700 ansatte involveret i produktionen af dele til de amerikansk-producerede F-35 kampfly, som Israel har 36 af. Den har hovedsæde i Lystrup og sin største fabrik i Grenaa. Terma leverer software og produkter til Forsvaret, luftfart, søfart og rumindustri og er en hovedkomponent i regeringens ”forsvars”forlig med de såkaldte partnerskaber – hvor stat, militær og krigsindustrien smelter sammen.

Krigsprofit over loven

Danmark har både underskrevet EU-regler og en FN-traktat om våbeneksport. Det betyder, at Danmark skal afvise eksporten, hvis der er en “klar risiko” for at det militære udstyr, som eksporteres fra Danmark, vil blive brugt til krigsforbrydelser eller andre brud på folkeretten.

Men hvad de regler betyder i praksis, ser vi hver eneste dag, for F-35 kampflyene bomber i Gaza og har de sidste fire uger dræbt over 10.000 og såret langt flere. Den danske regeringen beslutter bare, at der ikke er tale om krigsforbrydelser eller brud på Folkeretten, det samme gør EU-kommissionen og FNs sikkerhedsråd.

Termas kommunikationschef skriver i et mailsvar til Danwatch, at virksomheden har alle nødvendige eksporttilladelser og overholder al lovgivning på området. “Terma producerer og leverer parter til F-35-programmet. Alle disse parter er omfattet af den grundige, danske eksportkontrol. Det betyder, at de danske myndigheder – Rigspolitiet, Udenrigsministeriet med flere – har vurderet vores eksport grundigt og givet os en tilladelse”.

Vi tror ham gerne. Treenigheden stat, militær, og krigsindustri har talt. Men det er ikke i vores navn.

Vi kræver stop for militær våbeneksport til apartheidstaten Israel – og dets folkemord.

Vi kræver stop for den danske regerings og myndigheders deltagelse i Israels folkemord.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater