Kommunistisk Politik Digital 15 – 2023 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 15 – 2023NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 28-29/2023

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

NATO-topmøde: Endnu et skridt nærmere storkrig
På NATO-topmødet 11-13. juli i Vilnius er den danske regering med til at tage massive skridt til at udvide NATO’s krigsmaskine og øge faren for en storkrig.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

SOMMERLEJR

Flot start på sommerlejr
APK’s sommerlejr fik en flot start med vajende faner og spændende diskussioner. Første dag sluttede med kædedans til kurdisk musik, hvor de kurdiske, tyrkiske og spanske deltagere førte an. Bagefter fortsatte diskussionerne længe udenfor under åben himmel.

Klassekampen i Danmark
APKs sommerlejr starter i dag. Kamp mod imperialismen kommer til at stå i centrum – dvs både en forståelse af hvad imperialisme er og betyder, og den helt konkrete klassekamp. Hvordan går vi styrket ind til kampen for højere løn, for offentlig velfærd, mod krigsoprustning og krigsfare.

KRIG OG KRIGSOPRUSTNING

NATO-topmøde: Permanent krigsstøtte til Ukraine og oprustning af Europa
Zelensky fik ikke en præcis dato leveret for et medlemskab af NATO på topmødet, men bortset fra det var opbakningen til fortsat krig mod Rusland indtil ”sejr” ubetinget. Og uanset om Ukraine er medlem af NATO, kæmper Ukraine den vestlige imperialismes krig under NATO’s ledelse og kontrol. På topmødet blev NATO’s generelle krigsforberedelser speedet op, i bestræbelsen på at kunne overstige både Kinas og Ruslands styrke i den krig imperialisterne gør sig klar til på begge sider af blokkene. Ikke for ‘fred og sikkerhed’, men i en imperialistrisk kamp om magten i verden.

Den multipolære verden og ”frihedskæmpere”
Krigen i Ukraine har ført til vidt forskellige holdninger på den europæiske venstrefløj og i Danmark. Mens nogen opfordrer til at støtte den ukraineske “frihedskamp”, opfordrer andre til at forsvare en multipolær verden og dermed et forsvar for Rusland. Artiklen afviser begge holdninger.

Stalin, freden og Den kolde krig
Hver eneste dag sprøjtes nutidens koldkrigs propagandaen ud gennem mediemaskinen. Der tales om at ”den kolde krig” er vendt tilbage, men de historiske kendsgerninger om dens indhold skrives endnu engang om efter den gamle anti-kommunistiske opskrift. Vi har derfor valgt at genoptrykke denne artikel fra 2002.

Pensionsmilliarderne skal ikke bruges i krigsindustrien, men til pensionisterne
Sæt jeres pensionsopsparinger i våben og kampvogne. Så klar lød beskeden fra den amerikanske admiral Rob Bauer,  formand for Natos militære komité,  forud for NATO-topmødet, der starter i  dag i Vilnius.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Privatiseringsregering
Socialdemokrattiet, Venstre og Moderaterne har hver deres model, men de bevæger sig alle i samme retning – mere privatisering. Et samfund med ret for alle til sikring ved sygdom, arbejdsløshed og alderdom skal ikke engang eksistere på papiret. De ting må den enkelte selv sikre sig helt individuelt. Og hvorfor? I følge regeringen vil der ikke være råd, fordi skattepengene skal gå til militær og grøn omstilling. Grøn omstilling har vi ikke set meget til. Det har vi derimod til krigspolitikken, tårnhøje profitter og kæmpevirksomheder, der ikke betaler skat.

Sænk pensionsalderen!
Der er blevet lavet beregninger på hvad regeringens ønskede forringelser af seniorpensionen vil få af konsekvenser. Gruppen der vil blive ramt er på 10.000 mennesker frem til 2030. De vil miste retten til tidligere pension med 3 år og gå ned i ydelse. Det helt overordnede angreb er den stadigt højere pensionsalder og at pensionen bliver sværere og sværere at leve af.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Ti år efter 22. juli – Opgøret som aldrig er blevet taget (ARTIKLEN ER FRA 2021)
Man skulle tro, at massedrabene på 69 unge på Utøya til fulde ville have vaccineret den norske befolkning mod fascisme og højreekstremisme. Det er ikke sket. Tværtimod er det brune tankegods blevet normaliseret, både i den offentlige politiske debat og i endnu højere grad i kommentarfelterne på de sociale medier. Der er mange og sammensatte årsager til, at racistisk og fascistisk ”tankegods” breder sig, men alle har de deres udspring i et kapitalistisk og imperialistisk system i generel krise og politisk, økonomisk, socialt, moralsk og kulturelt forfald.
Af Revolusjon, Norge

Bankkrise i krigsøkonomien
Sanktionerne og krigspolitikken i de seneste par år har forårsaget en enorm inflation, som centralbankerne typisk reagerer på ved ofte at hæve renten for at øge købekraften. De milliarder, der flyder til våbenindustrien og til gigantiske ”redningspakker” til Ukraine, dræner de offentlige finanser og bidrager til at opretholde inflationen.
Af Jan R. Steinholt, Kommunistisk Platform marxist-leninister, Norge

Militarisering i Mexico – en del af fasciseringen og fascismen
Mexico har en lang historie med militarisering og overgreb på befolkningen. I dagens Mexico er politisk vold og undertrykkelse en konstant faktor, både fra staten og fra paramilitære styrker, rettet mod den revolutionære forandringsproces i landet.
Af Mexicos Kommunistiske Parti (Marxister-Leninister)

Frankrig: Protester mod politibrutalitet og mord
I Frankrig fortsætter protesterne mod politibrutalitet og mord. De danske medier har fokuseret på demonstranternes vold og slet ikke hæftet sig ved politiets brutalitet og voldelige fremfærd. Her følger tre små beretninger fra aktioner og demonstrationer sidste weekend.

 

Postkort
Dansk sommer. Moderate temperaturer. Dog at foretrække frem for de enorme varmegrader, der hærger i det sydlige Europa. Hvor kapitalismens rovdrift giver 48 varmegrader. Herhjemme har vi 18-19 grader og ind imellem kraftige byger. Så må man søge ly indendørs indtil de driver væk. Måske tænde for fjerneren og få et kig på, hvordan Vingegård klarer sig sig mod Pogacar.
Ikke fordi jeg ellers er sportsfreak hvad angår Tour de france. Eller for den sags skyld al mulig anden sport. Dog hellere se TV2 , hvor cykelryttere med machochistisk stålsathed aser op ad bjergsider, end DR, hvor Kim Bildsøe Lassen toner frem. …

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater