Nej, vi er ikke i samme båd

Skal vi tro politikerne står vi i dag i en fælles krise, hvor nationen må stå last og brast mod ydre fjender. Helt konkret betyder det: Bak op om krig, om oprustning. Spænd livremmen ind, bær krisen og inflationen – pak klassekampen i mølposen og stol på os politikere og det samfundssystem, der tydeligvis ikke fungerer.

Vi hører det fra Mette Frederiksen, her i åbningstalen i Folketinget:

Og historier om en nation. Et folk. Med viljestyrke. Og stolthed. Om stærke fællesskaber. Om de resultater, man kan nå. Hvis man arbejder for det. Er fælles om det.”

Vi hører det fra Mai Villadsen, Enhedslisten:, der i forbindelse med Gaslækagen i Østersøen skrev:

”Det er en alvorlig og usikker tid, vi lever i. Vi må holde sammen og passe på hinanden”.

Og det de snakker om, er sammenhold på tværs af klasser – som en fælles nation, ikke for solidaritet eller kamp for krav der kan modgå angrebene fra politikernes og arbejdsgivernes krigsøkonomi.

Det er tanker, der er skræddersyet til når borgerskabet mobiliserer til krig – og når de forsøger, at få befolkningen til at bære krisens byrder for kapitalen. Som vi ser det lige nu.

Mette Frederiksen udtaler, at den aktuelle situation ligner tiden op til 1. verdenskrigs udbrud. Ja, faren for en ny imperialistisk verdenskrig synes større end den har været i mange år. Og Mette Frederiksen – sammen med den øvrige stribe af NATO-politikere – er den første til at kaste benzin på bålet. Med åbne øjne kaster de os ind i krig for “vores” imperialister mod de konkurrerende, aktuelt Rusland gennem oprustningen af Ukraine. Der står absolut ingen initiativer til fredsforhandlinger på deres dagsorden. Kun snak om endnu større militær opskruning. 2% af BNP – ikke engang det rækker nu for Mette Frederiksen.

Vi husker hvad der skete op til 1. verdenskrigs udbrud. Socialdemokraterne valgte deres vej og sagde nej til arbejderklassens internationalisme. I stedet sagde de: støt krigsbevillingerne til vores eget borgerskab. Ganske som nu. Og det nye socialdemokrati, Enhedslisten følger trop og støtter både vores medlemskab af NATO og ’nationens klasseløse sammenhold i svære tider’.

Der er intet at hente i den politik, hverken hvis der skal kæmpes for levevilkårene eller et andet samfund. Der må vi bryde med klassesamarbejdet og organisere fælles kamp fra neden.

Læs mere her i Udtalelsen fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK
En revolutionær vej ud af krisen

Læs også udtalelsen: Valg løser ikke problemerne

En revolutionær vej ud af krisen

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater