Græske arbejdere nægter at transportere amerikanske våben

Aktuel artikel fra den tyske online avis Arbeit Zukunft om modstand mod transport af krigsmagernes våben – her i Grækenland – en modstand som også kan være til inspiration i Danmark mod danske krigsleverancer og mod planen om amerikanske baser og materiel i Danmark 

Ifølge det græske medie “Athens News” har græske arbejdere i omkring 2 uger nægtet at transportere kampvogne og andre krigsvåben fra den amerikanske hær, som skal transporteres fra Thessaloniki der er placeret tæt ved Rusland. Den græske jernbanemyndighed TRAINOSE truede med afskedigelse og sanktioner. Ikke desto mindre var der ingen “frivillige” blandt arbejderne, dvs. strejkebrydere.

Arbejderne erklærede overfor deres chef “at jernbanearbejdere ikke vil lade sig bruges til at transportere NATO-våben til Ukraine, og de ønsker ikke at blive medskyldige i fjendtligheder”.

Fagforeninger i Thessaloniki erklærede deres solidaritet med arbejderne og offentliggjorde en erklæring:

“Ingen deltagelse af vores land i den militære konflikt i Ukraine, som finder sted i et lille mindretals interesser og på bekostning af folkene. Især kræver vi, at vores jernbanetransportkapaciteter ikke bliver brugt til at bringe USA-NATO-arsenalet til nabolandene.”

Efter at TRAINOSE havde benyttet strejkebrydere til at transportere våbnene, blev amerikansk militærudstyr overhældt med rød maling i en illegal aktion.

Aktionen i Grækenland slutter sig til italienske arbejderes modige handlinger, hvor de også nægtede at transportere amerikanske våben, og hviderussiske jernbanearbejderes gentagne aktioner med at sabotere russiske våbentransporter til Ukraine. Den internationale solidaritet mellem alle arbejdere i alle lande imod deres egne krigsmagere viser den rigtige vej!
I stedet for krigsmageri og at stå skulder ved skulder med ens egen herskende klasse og deres oprustning og krigsmageri, er beslutsom modstand mod oprustning og krig helt nødvendig. Det gælder også i forhold til Tyskland, hvor sådanne handlinger kan være et forbillede.

Griechische Arbeiter weigern sich, US-Waffen zu transportieren

Kilde: Greek railroad refuses to transport American tanks

Videoen herunder viser aktionen hvor rød maling kastes på amerkanske kampvogne

Læs også
Italien: Flyarbejdere nægter at laste våben til Ukraine – havnearbejdere strejker mod våbenskibe
KPnet 19. marts 2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne