Enorme strejkedemonstrationer over hele Grækenland efter togulykken: En forventet forbrydelse

Onsdag lukkede kæmpe demonstrationer græske byer ned. ”Alt var dødt – og gaderne var levende”. Metroarbejderne strejkede, men åbnede ruterne for demonstranterne, der strømmede til. Årsagen til de enorme protester er dødsulykken på den græske togbane. Efter privatiseringskravet fra EU er det profitjagten der driver banerne. Sikkerhed og vedligeholdelse sættes til side. Som den italienske fagforening USB skriver i deres reportage: Folkets stemme sendte en besked, højlydt: “Det er ikke dårligt vejr eller menneskelige fejl, der har skylden. Det er jeres profit, der er gennemblødt af blod.”
Vi har oversat artiklen fra USB.

Tusindvis af mennesker oversvømmede gaderne i byer over hele Grækenland onsdag den 8. marts under den landsdækkende strejke organiseret for at kræve, at der ikke dækkes over forbrydelsen, den dødelige togulykke, der fandt sted en uge tidligere i Tempe, Larissa.

Tusindvis af arbejdere, unge, studerende, elever, mænd og kvinder har givet stemme til vores 57 døde, til vores brødre, til vores venner, til vores børn.

I Athen, hvor demonstrationen varede i timevis, forsøgte regeringen og politiet at stoppe den enorme strøm af ​​mennesker ved at lukke alle de centrale metrostationer og forsøge at umuliggøre adgang til byens centrum.

Metroarbejdere var også i strejke, men åbnede ruterne under demonstrationerne i støtte til de tusinder, der ønskede at deltage i demonstrationerne.

Som et sidste forsøg forsøgte politiet med bistand fra kendte provokatørgrupper at bryde den enorme arbejderdemonstration op, men deres forsøg mislykkedes.

På trods af vanskelighederne og forhindringerne er Athen, Thessaloniki, Patras, Larissa, Ioannina, Kreta blevet fyldt op med enorme demonstrationer, med dimensioner, som mange af deltagerne har set for første gang. Hele byer, hvor alt var “dødt”, og gaderne var “levende”.

Folkets stemme sendte en besked, højlydt: “Det er ikke dårligt vejr eller menneskelige fejl der har skylden. Det er jeres profit, der er gennemblødt i blod.”

Den eneste fagforening, der IKKE strejkede i går, var den græske generalsammenslutning af arbejdere, GSEE (ITUC-CSI-medlem i Grækenland), som erklærede, at det havde … for travlt til at deltage i strejken. På den måde tog de endnu en gang regeringens og arbejdsgivernes parti mod folket.

Se fotos på flickr 1

Se fotos på flickr 2

En forventet forbrydelse

Det hav af mennesker, der oversvømmede gaderne i Athen, Thessaloniki, Patras, Larissa og alle andre byer i landet, råbte “DET ER EN FORVENTET FORBRYDELSE”.

Arbejdere og unge, mandlige og kvindelige studerende forvandlede med deres puls smerte og vrede til kamp, ​​til en stemme, de blev de dødes stemme og makulerede regeringspropagandaen.

Billederne af nutidens storslåede demonstrationer kan hverken skjules eller tilsløres af regeringens provokerende plan om at sabotere demonstrationen i Athen.

Strejken fandt sted mod det organiserede forsøg på at dække over den morderiske forbrydelse i Tempe, mod arbejdsgiverens intimiderende taktik på arbejdspladserne, mod foranstaltningerne til undertrykkelse og intimidering af folket og på trods af fraværet af den ynkelige ledelse af GSEE – som fagforeningerne for længst har overvundet.

Vores liv er ikke en omkostning – vores liv har værdi

Vi kræver det liv, vi fortjener, et liv med moderne rettigheder, en bedre fremtid for os selv og vores børn.

Denne forbrydelse vil ikke blive dækket over.

Den nuværende regering, den tidligere regering, de partier, der regerede og implementerer politikker, der efterlader hundredvis af døde, er allerede blevet fordømt i folkets og ungdommens sind. De er skyldige! Deres hykleriske falske tårer bevæger ingen.

Vi bevæger os fremad med større beslutsomhed

Dette er ikke stilhedens tid, det er tid for at hæve stemmen – tiden til at stille krav!

Vi fortsætter med en ny stor samling af Fagforeningerne søndag den 12. marts foran parlamentet.

Originalartikel
Unione Sindacale di Base, USB


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater