Italien: Flyarbejdere nægter at laste våben til Ukraine – havnearbejdere strejker mod våbenskibe

Transportarbejderne i Galilei lufthavn i Pisa har sagt stop for transport af våben til krigen i Ukraine og arbejderne inden for industri, handel, logistik, transport og havne holder aktionsdage og strejker mod den italienske regeringens krigspolitik. Transportarbejderne kræver våbenhvile og fredsforhandlinger i krigen, der dræber arbejdere på begge sider og lader arbejderklassen betale på alle måder.

Demonstration d. 19. marts: Våbenhvile NU – Nej til krigsøkonomi og våbenbidrag – Ud af NATO – Ja til sociale udgifter – Slut med krigspropaganda!

Efter at have fået et tip om at det gods der var deklareret som nødhjælp i virkeligheden var våben til krigen i Ukraine nægtede transportarbejderne i lufthavnen i Pisa at laste flyet. Kasserne der skulle have indeholdt humanitær hjælp viste sig at være fulde af våben af ​​forskellig art, ammunition og sprængstoffer. Efter den afsløring nægtede arbejderne at laste flyet og lørdag indkaldte deres fagforening til demonstration både ved lufthavnen i Pisa og i Rom by. Transportarbejdernes fagforening USB udtaler:

Vi fordømmer på det kraftigste denne forfalskning, som kynisk bruger “humanitær hjælpsom dække over at give næring til krigen i Ukraine.

Vi opfordrer til, at

1: Den civile lufthavns kontrollører øjeblikkeligt blokerer for disse dødsflyvninger forklædt som humanitær hjælp

2: Arbejderne fortsætter med at nægte at laste våben og sprængstoffer, der nærer en krigsspiral, som vi kun kan stoppe med en øjeblikkelig våbenhvile og genoptagelse af fredsforhandlinger

3: Opslutning om demonstrationen lørdag den 19. marts foran Galilei lufthavn med grundlaget “Fra Toscana bygger vi bro for fred, ikke krigsflyvninger!

USA’s og NATO’s baser ud!

På demonstrationerne lyder både en fordømmelse af våbenleverancerne og det italienske styres medansvar og opildning af krigen. Gennem NATO’s baser i Italien er USA og NATO aktiv deltager på Ukraines side.

– USB demonstrerer mod vores lands deltagelse i krigen og fordømmer de enorme risici, der er forbundet med tilstedeværelsen af ​​militærbaser – såsom Francesco Baracca lufthavn – lige midt i hjertet af byen Rom.

Demonstrationerne vil også være et NEJ til at betale krigens byrder ved højere priser på alle leveomkostninger:

– Omkostningerne ved denne krig falder allerede tungt på arbejderne, og flere virksomheder fyrer folk med begrundelse i krigen. De generelle prisstigninger kaster en stor del af befolkningen ud i alvorlig krise. At holde sig ude af krigen er derfor ikke kun et valg civilisation, men også en nødvendighed…. Endnu en gang stiller båndene til NATO og EU’s supermagtsambitioner sig i vejen for vores interesser, og en konstant propaganda lukker munden på alle kritiske røster. Med krigen forværres ikke kun levevilkårene som altid, men også de demokratiske rettigheder indskrænkes.

USB inviterer alle til at deltage i demonstrationen på Piazza Don Bosco og til at opbygge den bredeste folkelige mobilisering mod krigen. Under parolerne

Italien ud af krigen

Militærbaser ud af byerne

Sænk dine våben, hæv din løn

Havnearbejdere i Genova i 24 timers strejke

D. 31. marts gennemfører havnearbejderne i Genova en 24 timers strejke. Fagforeningen skriver:

Temaet krig og arbejde er tæt forbundet. At holde dem adskilt ville være en fejl, især for os havnearbejdere, der arbejder med varetransport og ikke ønsker at være medskyldige i krigen ved at flytte våben af ​​nogen art eller til nogen destination gennem vores havne.

Af disse grunde har fagforeningen besluttet at lancere en mobiliseringsdag i Genova i anledning af, at ​​det saudiske skib Bahri ankommer til havnen lastet med amerikanske våben. I de seneste uger har vores arbejdere udført overvågningsarbejde, hvor vi er til stede, og fordømmer enhver bevægelse af våben, fra Genova til Livorno, der passerer gennem Trieste og Civitavecchia.

I Pisa-lufthavnen har USB-arbejdere allerede nægtet at laste våben på et civilt fly, som på papiret skulle transportere humanitær hjælp. Vi har besluttet at samles om Genova den 31. marts og opfordrer til deltagelse fra hele landet.

Et vigtigt øjeblik af kamp og konfrontation, der også vil tjene til at bekræfte vores tilslutning til mobiliseringen den 22. april i Rom, hvor arbejderne inden for industri, handel, logistik, transport og havne vil strejke.

Prisen for konflikten vil blive betalt af arbejderne med fyringer og høje leveomkostninger. Ikke en øre, en riffel eller en soldat til krig. Vi blokerer vores havne for våbenhandel. Det er tid til at vise arbejdernes standpunkt.

Havnearbejderne har ingen intentioner om at forblive ligeglade med de nye krigsvinde, der igen blæser over Europa. Denne konflikt vil som enhver krig i historien få alvorlige konsekvenser for os alle. Arbejderne betaler omkostningerne. I Ukraine og Rusland selvfølgelig, men også i europæiske lande, gennem stigningen i prisen på energivarer som gas og olie og militærudgifter.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater