Al-Nakba: I 73 år har palæstinenserne været udsat for Israels fordrivelse og apartheid

I 1948 gennemførte de israelske zionister med vold og terror en fordrivelse af op imod 800.000 palæstinensere, mere end halvdelen af Palæstinas palæstinensiske befolkning. Og lige siden har Israel fortsat denne fordrivelse og med kolonisering og besættelse med hundredetusinder af illegale bosættere på Vestbredden og i Østjerusalem. I disse dage bomber og dræber apartheid Israel igen palæstinenserne i en ny offensiv. Unge palæstinensere svarer igen på gaden og mødes med brutal vold. D. 15. maj årsdagen for fordrivelsen – Al-Nakba (Katastrofen) for 73 år siden markeres verden over som led i modstanden mod den etniske fordrivelse, der stadig foregår.

Israel har indledt en ny offensiv, denne gang især rettet mod Jerusalem og med en bombeoffensiv mod Gaza og dets civilbefolkning. At erobre Jerusalem fuldt og helt har altid være et nøglepunkt for zionisterne, og USA gav dem luft i sejlene, da de i 2017 anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad.

-Israelske kampfly bomber civile i det belejrede Gazastriben med mange ofre herundr børn.
-I Jerusalem skyder israelske besættelsesstyrker på bedende i Al Aqsa moskéen.
-I Jerusalem-kvarteret Sheikh Jarrah kaster israelske styrker palæstinensiske familier ud af deres hjem med vold, så israelske bosættere kan indtage huset eller lejligheden.

Palæstinensere der organiserer forsvarsblokader mod fordrivelsen af palæstinensere fra  deres boliger eller demonstrerer angribes af det israelske militær, og  flere hundrede er fængslet. Og ikke kun på den besatte Vestbred er der modstand, også inde i selve Israel protesterer og demonstrerer palæstinensere nu mod Israels brutale fordrivelse og bosættelser. I et Israel hvor de er underlagt en apartheid politik som betyder at palæstinensere i Israel behandles som undermennesker, uden lige rettigheder.

I pressen fordrejes situationen til at være en krig mellem ligeværdige partnere. Det bliver forsøgt skjult, at der er tale om en ekspansionistisk apartheid Israel, der med USA-imperialismen som hovedgarant og støtte er rustet til tænderne med den mest moderne krigsmaskine. Et apartheid regime der forfølger deres planer om et zionistisk og racistisk Storisrael, uanset midlerne, med terror, drab og fordrivelse af den palæstinensiske befolkning.

FN-resolutioner har gennem årene erklæret palæstinensernes rettigheder for legitime og retfærdige, men i praksis har hele den imperialistiske verden anført af USA under hykleri og dække om “fredsprocesser” været garanter for Israels fortsatte ekspansion og kolonisering med flere hundredetusinder illegale bosættere på Vestbredden og Østjerusalem – terroriseret sig til stadig mere af det palæstinensiske hjemland.

Henning Paaske Jensen, APK der er aktiv i Boykot Israel Kampagnen udtaler til KPnet:

Medierne forsøger at fremstille Israel-Palæstina konflikten som uhyre kompliceret – hvad den i bund og grund reelt ikke er. Stadig flere og flere almindelige mennesker forstår, at kernen i konflikten står imellem et undertrykkende zionistisk og racistisk Israel overfor det palæstinensisk folk der behandles som undermennesker i deres eget land og bliver fordrevet med etnisk udrensning.

Undertrykkelse, besættelse og etniske fordrivelse er fortsat under utallige former, mens verdenssamfundet ser på uden sanktioner. Med en koloniseret og besat Vestbred og med et Gaza hvor palæstinensere under en illegal blokade og isolering lever under ubærlige forhold som i et stort fængsel, hvor bomber regner ned over civilbefolkningen med mange døde.

Den palæstinensiske modstand og oprør er udtryk for et folks  legitime og FN anerkendte ret til at gøre modstand mod undertrykkelse og besættelse og bør have alle fredselskende menneskers støtte og solidaritet.

Lige nu er det rigtig vigtigt at bakke op om demonstrationerne. Vi ser dem over hele verden, og den solidaritet betyder meget. At boykotte  apartheid Israel er også et stærkt våben. Den globale palæstinensisk ledte BDS-boykotbevægelse, med inspiration fra boykot kampagnen mod Sydafrika under apartheidtiden er i fortsat fremgang i mange lande, en boykot der har stor betydning ifht at isolere et apartheidregime som Israel.
( BDS står for: Boykot, De-investering, Sanktioner overfor Israel)

APK, Arbejderpartiet Kommunisterne slutter i sin nylige Palæstina-udtalelse til støtte for palæstinensernes modstand imod Israels offensiv med ordene:
“Vi må kræve, at den danske regering stopper sin støtte og opbakning til Israel og fordømmer deres handlinger.
Vi fordømmer det zionistiske Israels aggression, besættelse og etniske udrensning. Vores støtte og fulde solidaritet går til det palæstinensiske folks kamp for et frit Palæstina med Jerusalem som dets hovedstad og de fordrevne flygtninges legitime ret til tilbagevenden.”

Demo til Israels ambassade i København 14/5-2021: Stop Israels apartheid – Solidaritet med Palæstina

Læs også

Tåregas og hunde mod børnefamilier til Palæstinademonstration
KPnet 14. maj 2021

Stop Israels aggression mod palæstinenserne – Stop Israels ulovlige udsmidning fra boliger i SHEIKH JARRAH!
Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK 12. maj 2021

Solidaritet med det palæstinensiske folk i deres kamp for national befrielse
Af Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer (CIPOML) Februar 2021

Al-Nakba 1948 – Katastrofen i Palæstina og imperialistisk kolonisering i dag
KPnet 5. maj 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne