Tåregas og hunde mod børnefamilier til Palæstinademonstration

Politiet i kæmpe provokation: Smed tåregas mod tusindvis af fredelige demonstranter ved den israelske ambassade. Det handler alene om at miskrediterer solidariteten med Palæstina.

Solidaritetsdemonstration i dag startede som planlagt, med taler ved Svanemølle Station, og gik herefter en halv times tid, med kampråb og stærk stemning ud til den israelske ambassade. Her stod den danske ordensmagt opmarcheret og klar med hunde.

”Der deltog rigtig mange mennesker og man kunne føle en kæmpe vrede mod Israel” fortæller Oskar til Kommunistiske Politik. ”Der var en frustration over at Israel igen igen kan sønderbombe de besatte områder, uden at der løftes en finger fra den danske regering”.

Et par kanonslag fik politiet til at udløse den planlagte modreaktion: Tåregas mod folkemængden, så familier og børn måtte flygte for at få luft.

Flere vidner fortæller at det kun var ganske få unge drenge der var involveret, og det på ingen måde kan forsvares eller forklare hvorfor politiet skød med tåregas ind i folkemængden.

Sigrid fortæller der meget tæt på hende stod folk der ikke kunne få luft, efter de var ramt af tåregas. Det var totalt forvirring og angrebet fra politiet kom ud af det blå. Det var kun ganske få personer der smed et kanonslag mod politiet, og en person kastede en sten mod den Israelske ambassade.

I samme øjeblik angrebet mod demonstrationen blev sat ind, gik politiet til medierne med en totalt forskruet historie om en voldelig demonstration der kom ud af kontrol. Det er en metode som politiet alt for ofte bruger, når magthaverne vil fjerne opmærksomheden fra sagen og hvem der er de virkelige skurke.

Politiet smed tåregas, selvom det var umuligt at komme væk fra området, og der også deltog børn og ældre mennesker. Nogle folk blev nødt til at flygte ud på baneterrænet for at slippe væk. Det skabte ekstremt farlige situationer. Og en periode måtte driften af s-togene stoppe.

På Twitter er der offentliggjort en video fra stedet, ved KAOSTVDK der  viser hvordan politiet skyder med tåregas i folkemængden fuld af børn og ældre mennesker.

Efter at politiet opløste demonstrationen fik frustrationerne frit løb blandt nogle af de unge, der bl.a. væltede en skraldespand.

Demonstrationen er arrangeret som en reaktion på de igangværende uroligheder i Israel og de palæstinensiske områder. Israelsk militær har siden mandag bombet mål i Gazastriben og flere end 100 er døde, herunder flere børn.

Se løbeseddel som APK uddelte på demonstrationen
Stop Israels aggression mod palæstinenserne – Stop Israels ulovlige udsmidning fra boliger i SHEIKH JARRAH!

Arrangørerne af demonstrationen skriver i indkaldelsen

Vi kræver, at den danske regering fordømmer og sanktionerer Israels terror, etniske udrensning af Jerusalem og bombning af Gaza.

Situationen i Palæstina er akut. Den israelske besættelsesmagts systematiske vold og undertrykkelse af det palæstinensiske folk stiger i styrke i disse dage. I Jerusalem angriber israelske besættelsesstyrker civile palæstinensere og skyder på fredeligt bedende i Al Aqsa moskéen, som samles under den hellige måned ramadan. Siden ramadans begyndelse har palæstinensere i Jerusalem været ramt af racistiske overgreb, chikane og nyindførte restriktioner, der tydeliggør apartheidstatens virkelighed.

Spændingerne i Jerusalem og ved Al-Aqsa moskeen skal ses i sammenhæng med igangværende protester i det palæstinensiske Jerusalem-kvarter Sheikh Jarrah, som den israelske besættelsesmagt ønsker at rydde for dets palæstinensiske indbyggere, med vold smide familier og børn på gaden og stjæle deres hjem, så flere ulovlige israelske bosættelser kan oprettes. Stadig flere internationale organisationer og politikere fordømmer Israels lovbrud og voldsomme krænkelser af palæstinensernes rettigheder. Når palæstinensere i disse dage er gået på gaden for at protestere imod de voldelige overgreb og kræve retfærdighed, er de blevet mødt med yderligere repression og vold, og hundrede af palæstinensere sidder nu fængslet uden rettergang.

Disse dages begivenheder bevidner den fortsatte Nakba, som nu fortsætter på 73. år. Den 15. maj er mindedag for 1948 Nakba, og vi forstår katastrofens aktualitet også i dag.

ALT IMENS ER DER FRA VERDENSSAMFUNDET OG DEN DANSKE REGERINGEN RUNGENDE TAVSHED, og intet bliver gjort for at stoppe besættelsesmagtens angreb på civile palæstinensere.

Det vil vi ikke finde os i. Vi vil vise vores foragt og vrede, og VI VIL SAMMEN FORLANGE ET OMGÅENDE STOP FOR DISSE MODBYDELIGE ANGREB MOD CIVILE PALÆSTINENSERE!

VI kræver, at Israel stopper:
– bombningerne af Gaza
– fordrivelsen af familierne i Sheik Jarrah-kvarteret, den fortsatte etniske udrensning i Jerusalem og resten af Palæstina!
– drab, vold og overgreb såvel som arrestationer af civile palæstinensere!
Vi kræver, at den danske regering:
– fordømmer angrebene i Jerusalem og Gaza!
– indfører sanktioner og boykot af Israel nu!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne