1. maj: Indtryk fra Arbejdernes internationale kampdag verden rundt

Alle steder i verden har der været massiv tilslutning til 1. maj demonstrationerne for enhed, kamp og solidaritet. Kravene lød samstemmende fra alle verdenshjørner: Brød, sundhed, arbejde, retfærdighed, uddannelse og ligeløn – lad de rige betale!

Columbia

Titusindvis af mennesker protesterer i Colombia for fjerde dag i træk for at forlange tilbagekaldelse af en skattereform med øgede afgifter, samt stop for politiovergreb mod demonstranter.

Mexico

Kvinder i front mod vold og undertrykkelse

Se flere billeder hos Mexicos kommunistiske parti (PCMML)

Frankrig

Over 100.000 deltog i 1. maj demonstrationer i Frankrig. I Paris blev optoget angrebet af provokatører, men de blev resolut slået tilbage.

Se flere billeder hos CGT i Frankrig

Tyskland
Progressive kræfter organiserede demonstrationer i flere tyske byer.
Tyrkiet
I Tyrkiet blev over 200 anholdt i Istanbul, fordi de gik på gaden og protesterede, og dermed overtrådte det udgangsforbud der blev indført den 29. april. Læs mere om den historie her.
Brasilien

Kæmpe protester mod præsident Jair Bolsonaro og hans fascistiske regime.

England

Mange på gaden i London, samtidig i protest mod et forslag til en ny lov der kan bruges til at forbyde demonstrationer.

Indien

Krise og pandemien har skærpet situationen overalt. På den ene side skal arbejdere og landarbejdere forsvare sig mod arbejdsgivere der forlanger øget arbejdstid uden ekstra løn. Og kæmpe mod regeringen der vil afskaffe social sikring, lovgivning om hviletid, og retten til at klage over arbejdsvilkår.

På den anden side skal der kæmpes for god offentligt betalt sundhed, med lokal adgang til offentlige hospitaler og sundhedscentre. Og der skal kæmpes mod statsmagtens diktaturmetoder, med ekstra straffe og bøderegn. I stedet skal der sikres ansigtsmasker og desinfektionsmidler, ilt og medicin til de der bliver syge, og understøttelse til alle der er ramt af arbejdsløshed.

Kampen fortsætter.
Arbejdere i alle lande foren Jer!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne