Dobbeltstraf, overvågning og udgangsforbud bekæmper ikke covid-19

Regeringen har fået indført tvangstest af bagvejen. I forrige uge var der ikke flertal i Folketinget til at indføre kollektiv tvangstest i Vollsmose, men nu har man fundet et flertal til at indføre det ‘næstbedste’.  Nemlig tvangsregistrering og test hvis man ønsker at gå til frisøren eller en tur i byen. Indførelsen af adgangskontrol og coronatest-register er endnu et eksempel på at regeringen er mere forhippet på at indføre overvågning og kontrol end at bekæmpe sygdommen.

I flere EU lande har man indført natligt udgangsforbud, og forbud mod at mødes mere end to personer i privaten. Men stadig har ingen lande knækket koden til at få styr på covid-19 smitten der primært breder sig via arbejdspladser og tages med hjem. Nu viser smittetallet at flere lande på trods af relativt hårde nedlukninger er på vej ind i en tredje bølge, bl.a. i Danmarks nabolande, herunder Tyskland.

I praksis er erfaringen efter et år med corona, at smittespredning er vanskelig at bekæmpe, og i hvert fald ikke forsvinder ved at indføre mere overvågning og kontrol af befolkningen. Smittespredningen kan kun stoppes når arbejdere og alle almindelige mennesker for adgang til de nødvendige redskaber.

Som beboerne i Vollsmose forklarede til KPnet: Hvis der skal styr på smitten så kræver det løsninger der understøtte at folk kan beskytte sig selv og deres omgivelser. Det kræver en massiv opprioritering af information og hyppig rengøring af fællesarealer, samt adgang til håndsprit osv.. Mulighed for at holde afstand, sikring værnemidler og test på arbejdspladserne. Osv.
Se Solidaritet med Vollsmose: Nej til tvang!

I forrige uge blev en kvinde anholdt for at dele et billede fra TV2 på facebook af en brændende dukke, der skulle forestille statsminister Mette Frederiksen. Hendes advokat, forhenværende direktør for Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen, siger til Politiken, at han mener, at ”man tilsyneladende slår ned på alt, der minder om en klar afstandtagen til regeringens coronapolitik”.

De danske myndigheder har helt konsekvent fortiet hvordan smittespredningen sker. Og har i stedet tyet til en form for undtagelsestilstand. Hvor politiske protester, og selv Facebook opslag, kan give dobbeltstraf, hvis politiet synes der er antydning af kritik af regeringens håndtering af corona pandemien. Ytringsfrihed gælder kun hvis man mener det samme som regeringen.

Samtidig vokser den økonomiske krise. Derfor skal statsmagtens angreb på befolkningens politiske rettigheder også ses som et led i undertrykkelsen af arbejdsklassens krav om arbejde, sundhed og forebyggelse.

Beslutning om coronapas mm

Folketinget vedtog mandag den 22. marts 2021, at kun folk der melder sig i et register – det såkaldte coronapas – får adgang til, udendørsservering, restauranter, cafeer, kunsthaller, museum, biblioteker, indendørs idræt – og fitnesscentre. Frisører, massører og tatovører. Listen vil sandsynligvis blive længere. Det er virksomhederne selv der skal finde ud af at kontrollere at reglerne overholdes. Straf for overtrædelser kendes ikke endnu.

Forsamlingsloftet bliver hævet fra 25 til 50 personer for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Forsamlingsforbuddet gælder fortsat, men er udendørs er hævet fra fem til ti personer. Musik arrangementer og Musikskoler må stadig holde lukket.

Indførelsen af et dansk coronapas, skal ses i sammenhæng med EU’s lovforslag om et fælles EU Corona-vaccinepas.
Se Aftale om vaccine og test pas

Læs også:
Det fælles EU-vaccinepas vil ekskludere en del af befolkningen
KPnet 3. marts 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater