Afskaf ghettolisten! – Bak op om fakkeltoget d. 5. december kl 16

D. 1. december hvert år udpeger regeringen de boligområder de vælger at stemple som en ’hård ghetto’. Kriterierne for at havne på listen er konstrueret, så politikerne og boligspekulanterne kan føle sig sikre på, at der vil være et udvalg af almene boligområder, der kan jævnes med jorden og genopbygges som privat udlejning. Fattigfolk skal byttes ud med de pengestærke. Men en voksende bevægelse siger NEJ!

På dagen indkalder fem organisationer til at gå sammen og demonstrere modstanden mod den brutale ghettolov og eksistensen af en ghettoliste. Et fakkeltog vil gå fra Boligministeriet til Christiansborg. Demonstrationen starter ved Boligministeriet kl. 16.

Arrangørerne skriver:

AFSKAF GHETTOLISTEN OG GHETTOPAKKEN – FORSVAR DE ALMENE BOLIGER!

Hvert år pr. 1. december bliver en million beboere i de almene boliger vejet og målt, og boligområder som havner på regeringens såkaldte hårde “ghettolister” bliver afviklet med nedrivning, salg og tvangsudsmidning. I år står vi sammen mod listerne.

Grundlaget for dette enorme indgreb er kriterier som diskriminerer og forskelsbehandler beboerne, og opdeler dem i blandt andet rige og fattige, uddannet og uuddannet, og vestlige og ikke-vestlige. Og den sidstnævnte opdeling er den afgørende for, at boligområderne kan komme på ghettolisten og dermed afvikles. FN og flere menneskerettighedsorganisationer understreger, at dette er diskriminerende, og alligevel vælger de danske magthavere at holde fast i lovgivningen og se bort fra beboernes og FN’s opråb. Derfor er der brug for at du står med os.

Ghettopakken er et indgreb på den almene boligsektor. Tusinder af boliger skal rives ned, så der kan bygges private luksuslejligheder, som almindelige mennesker ikke har råd til at bo i. Nedrivning er spild af gode og billige boliger, giver stor utryghed for beboerne, ødelægger vores boligmarkede og er enormt klimabelastende.

Derfor samles vi og siger fra overfor den diskriminerende lovgivning. Vi vil vise boligministeren og regeringen, at vi ikke vil finde os i stigmatisering og tvangsudsmidning af vores medborgere. Vi tænder fakler og står sammen for antiracisme og friheden til at vælge egen bolig. 10 år med ghettolister er 10 år for meget!

AFSKAF GHETTOLISTEN OG GHETTOPAKKEN – FORSVAR DE ALMENE BOLIGER!

HUSK! Underskriv og del Borgerforslaget mod ghettolovene, vi har deadline d. 13. december

Se mere i begivenheden på facebook

SE Tid til Freds video fra Blågårds Plads hvor ALMEN MODSTAND SAMLER UNDERSKRIFTER IND MOD GHETTOLOVEN

Læs også – og en række andre artikler på KPnet om kampen mod ghettoloven

Almen Modstand vinder 1. sejr
KPnet 19. november 2020

“Kampen mod Ghettoloven kan vindes” – interview med Ditte Danielsen, Almen Modstand
KPnet 19. september 2020

“Nøjsomhed”: Retten i Helsingør har afsagt dom – kampen fortsætter
KPnet 21. november 2020


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater