FE-skandalen vokser og vokser: Trine Bramsen må hjemsende sig selv!

Fire topfolk i Forsvarets Efterretningstjeneste er hjemsendt under mistanke for brud på dansk lov – under anklage for bl.a. at gennemføre aflytning af danske statsborgere uden retskendelse i samarbejde med det amerikanske efterretningsvæsen NSA. Skandalen har fået helt nye dimensioner med afsløringen af, at denne ulovlige praksis er gennemført med velsignelse fra danske regeringer siden 1998. Senest har ex-forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen været ude i pressen og kræve Trine Bramsens afgang. Anklagen lyder på, at hun ikke som sine forgængere har været i stand til at holde den hemmelige og ulovlige aftale mørkelagt overfor befolkningen.

Danmarks krige føres angiveligt for udbredelse af vores ‘demokratiske værdier’. Trine Bramsen taler her ved NATO-topmøde hvor Danmark overtager ledelsen af NATO’s træningsmission i Irak

Historien kort: ”Tilsynet med Efterretningstjenesterne” (TET) gik for nylig offentligt ud med en omfattende anklage mod Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), bl.a. for at samarbejde med amerikanske NSA og i strid med loven, at indhente oplysninger om danske statsborgere. Og at hemmeligholde deres praksis for tilsynet.

Stor var forsvarsminister Trine Bramsens ’forargelse’ og hun udviste ’streng konsekvens’ og hjemsendte en stribe topfolk i FE og bebudede en undersøgelse. Men HOV!

Det er nu afsløret, at danske regeringer siden 1998 har haft en aftale med det amerikanske efterretningsvæsen om netop dette, at tappe information fra danske fiberkabler, herunder teletrafikken fra danske statsborgere. Dette er ikke kun et amerikansk tiltag, eller ulovligheder i FE, men en grundlæggende politik, som alle forsvarsministre har haft kendskab til siden daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen underskrev aftalen i 1998.

Danske regeringer forbryder sig konsekvent mod loven – og lyver om det.

Den kapitalistiske stats natur træder her klokkeklart frem. Den respekterer i sin kerne ikke nogen form for demokrati og følger ikke loven. Under overfladen bliver der ført ren klassepolitik, og når det kommer til magtapparatet står det udenfor demokratisk kontrol. Det afslører sig tydeligt i denne sag om FE – med misforholdet mellem ministeriernes lovlige overflade og de faktiske realiteter.

Mørklægningen vil blive fortsat fra højeste sted. Der er bebudet en undersøgelse, men resultatet vil ikke komme til offentlighedens kendskab med statsmagtens gode vilje. Hvordan skal undersøgelsen foregå i denne lukkede og tophemmelige del af statsapparatet? Jurister vrider deres hjerner. Undersøgelsen skal berolige befolkningen til at tro på retssikkerheden, men uden at afsløre sagens rette sammenhæng om hvordan FE fungerer. Én ting kan vi regne med – det kommer til at tage lang tid, det er altid en god metode når farlige sandheder skal behandles.

Jørn Vestergaard, professor i strafferet forudser, at en kommissionsundersøgelse er det mest sandsynlige. Med indførelse af nye regler, som særligt sikkerhedsgodkendte advokater og hemmeligholdelse af resultaterne.

Hvordan laver man en undersøgelse af noget, der pr definition ikke må komme ud over statsapparatets snævre rammer, så nogen samtidig kan tro på, at der er kommet noget som helst frem? Og hvordan navigerer man udenom regeringernes egne forbrydelser i den sag?

En særlov og lukkede døre vil sikkert blive nødvendig, mener Jørn Vestergaard.

Aflytning og indsamling af data fra danske statsborgere er strengt forbudt uden retskendelse ifølge dansk lov. Men spionage og aflytning har aldrig kun været rettet mod de ’ydre fjender’, men altid også mod ’de indre’ – landets egen befolkning for at modgå samfundskritiske bevægelser og revolutionær organisering, som en sikring af kapitalismens beståen. Og med den digitale udvikling, er der skabt en strålende mulighed for at kende befolkningens mindste bevægelse.

For at modgå den voksende forargelse over spionagen mod egen befolkning og give staten et mere demokratisk skær blev efterretningstjenerne PET og FET i 1960’erne underlagt kontrol af det såkaldte Wamberg udvalg. Og efter Snowdens afsløringer i 2013 af NSA’s aflytning i Danmark blev ”Tilsynet med Efterretningstjenesterne” (TET) oprettet i 2014, et indholdsløst tilsyn som et beroligende plaster på såret.

“Vi har ikke grundlag for at tro, at der har været udført ulovlige afhøringsaktiviteter mod Danmark” udtalte daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt dengang – mod bedrevidende.

Statsministre og forsvarsministre siden 1998. De er alle gjort bekendt med den ulovlige aftale, der giver NSA tilladelse til at tappe internettrafikken gennem Danmark:

Poul Nyrup Rasmussen (Fm Hans Hækkerup) – Anders Fogh Rasmussen (Fm Svend Aage Jensby, Søren Gade) – Lars Løkke Rasmussen (Fm Søren Gade, Carl Holst , Claus Hjorth Frederiksen,) – Helle Thorning Schmidt (Fm Nick Hækkerup, Nicolai Wammen) – Mette Frederiksen (Fm Trine Bramsen).

Se også
Partier enige om at holde hånden over FE’s ulovlige overvågning
KPnet 29. august 2020

Whistleblower anklager FE for at bryde loven – bovlamt tilsyn blev ført bag lyset i 5 år
KPnet 25. august 2020


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater