Corona bag efter tanker – 2

Af Bent, Odense

Samfundet er som bekendt sat på stand by af den løbende virus pandemi og regeringens og Folketingets mange nye love og indgreb.
Indgreb der, må vi forstå, dels skal “styre” sygdommen så den får det “rette” forløb og tempo. Og dels skal indgrebene forestille at forebygge kæmpe økonomiske problemer i fremtiden.

Befolkningen er tilsyneladende indtil videre passivt accepterende og retter pænt ind efter de retningslinjer der udstikkes. Men mon ikke der bag den rolige overflade rører sig mange tanker.

1: De mange penge der tilsyneladende er uanede mængder af i statskassen. Hvem mon har lagt broderparten af dem? Og hvem mon der efterfølgende får regningen? Bliver det de store selskaber der ikke betaler skat i Danmark?
Eller bliver det igen den menige danske lønmodtager der skal betale!

2: Det massive tab af frihedsrettigheder, forsamlingsfriheden, bevægelsesfriheden. Tab der her og nu ser forholdsvis rimelige ud. Men bliver der holdt øje med om de alle sammen vender tilbage? Er der mon ikke nogen der drømmer våde drømme om at bibeholde et godt fast tag i befolkningen? Så spørgsmålet er vel snarere om hvor mange og hvordan rettighederne vender tilbage!

3: Og hvad med den underliggende kollektive frygt, der naturligt ligger i baghovedet på os alle? Ud over det psykologiske pres det betyder hos den enkelte og familien, dukker tanken også op om det risikerer at lamme den kollektive selvforståelse, når fremtiden skal skrues sammen i den nye virkelighed. Bliver vi stærke og handlingskraftige nok til at stå imod når liberale/borgerlige/socialdemokratiske politikere igen vil lægge byrderne og regningen over på de svageste skuldre?

Bent, Odense


Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater