Indien – Udtalelse: Arbejdere rejser sig og siger NOK er NOK!

Udtalelse ved New Trade Union Initiative (NTUI), om den historiske generalstrejke i Indien 8. – 9.  januar 2019 med 30 millioner i strejke og dens store betydning for den indiske arbejderklasse.

(Strejken tidligere omtalt på KPnet:
Lige nu strejker 30 millioner i Indien )

Strejken den 8.-9. januar har været et svar fra arbejderklassen imod en mislykket regering.

Når du har en regering, der skaber endnu færre arbejdspladser, end den er ansvarlig for tabet af ;
Når du har en regering, der påstår at inflationen er gået nedad, mens folk lider under stigende priser af vigtige fornødenheder: mad, medicin, offentlig transport;
Når du har en regering, som er ansvarlig for den største landbrugskrise, så langt tilbage nogen kan huske. En situation der tvinger millioner til at migrere til storbyer og byer og arbejde under stadig lavere lønninger;
Når du har en regering, som systematisk har trukket offentlige midler fra den sociale sikkerhed og sociale beskyttelse, viftet med en gulerod om universel sikkerhed, imens de gør alt for at fjerne sociale sikringer herunder forsørgelsesfonden og ESIC;
Når du har en regering, der på enhver mulig måde har forsøgt at lovgive for at fjerne de hårdt kæmpende arbejder rettigheder og skabt regler for tidsbegrænsede kontrakter uden lovgivningsmæssig sikkerhed;
Når du har en regering, der accepterer seksuel chikane på arbejdspladsen, herunder i egne ministerier;
Når du har en regering der spreder had og fordomme og vender dem imod de historisk diskriminerede;
Når du har en regering, der angriber retten til foreningsfrihed med vilkårlige arrestationer, forbud imod fagforeninger og andre handlinger der får loven til at blegne;
Så er en succesfyldt generalstrejke vejen til at fortælle denne regering at nok er nok.

The New Trade Union Initiative hilser alle dele af arbejderklassen, der har stillet sig i spidsen for arbejderklassens kamp med denne to dages strejke og fejrer især deltagelsen af arbejdere uden rettigheder, som kontraktarbejdere, daglejere i de mest usikre job, som gav så meget for at deltage i sådanne aktioner.

NTUI medlemmers aktioner ramte fra te plantager i Tripura, Assam og Vestbengalen til kraftcentrene i Kerala.
De ramte som det altid gør i stort antal den private sektor, herunder globale firmaer, hvor arbejdere står overfor nogle af de værste angreb imod retten til faglig organisering. Som arbejdere ved Abott, Ashok, Leyland, Bajaj Auto, Blue Star, Cadial, Holcim, Hyundai Earthmovers, Knorr bremse, Novartis, Sanofi, Sun Pharma, Tenneco, Thermax, Valeo og mange andre. Kontraktarbejderne i de produktionsselskaber, der leverer til globale beklædningsfirmaer som Gap, H&M, Marks& Spencer, NorthFace, og Timberland tog del i generalstjejken. Mange steder kom vore medlemmer udfor undertrykkelse. Nogle steder kom strejkende udfor vold fra ansatte og politiet. Ethvert af disse angreb uanset hvilken fagforening der er involveret må fordømmes med den samme kollektive stemme og styrke som vi ramte med.

Denne strejke var anderledes fordi det er aldrig tidligere er sket at en national fagforening har modsat sig og åbent bekæmpet en generalstrejke.

Fagforeningen Bharriya Mazdoor Sangh,(BMS) der er knyttet til den reaktionære nationalhinduistiske organisation RRS, modsatte sig strejken og opfordrede udtrykkelig arbejderne til at støtte op omkring BJP´regeringens politik og handlinger. BMS som har strikket en anti- arbejderklasse koalition sammen af fagforeninger som kun eksistere på papiret ved navn ˜Concentâ” har kaldt strejken politisk motiveret.
Der skal ikke være nogen tvivl om, at generalstrejken er en politisk arbejderklasse aktion. En kamp for retfærdig mindsteløn og universel social sikring er og vil altid være en politisk kamp – en kamp imod stigende profitter og voksende ulighed.

Denne strejke afspejler arbejderklassens magt stående overfor en regering, der sætter profit og den private sektor over folk. Dette er en strejke imod en regering, der har forsøgt at ændre, undergrave og om muligt suspendere alle de demokratiske institutioner, der eksisterer og har til dette formål effektivt suspenderet treparts maskineriet, for hvad det måtte være værd.
Lad det være en advarsel til os alle om, at fremgang for arbejderbevægelsen må omfatte alle sektioner og enhver bid af progressiv tanke indenfor arbejderbevægelsen. Det er en sådan enhed, der giver os mulighed for en modstand fra arbejderklassen, der er i permanent opposition til kapitalismen, uanset hvilket politisk parti der kommer i regering, for at opnå fremskridt for arbejderklassen og hele samfundet.

9.1.2019
Gautam Mody
Generalsekretær
New Trade Union Initiative (NTUI), Indien

Workers Rise to say Enough is Enough!

NTUI Condemns the Arrest of and the attack on Daikin Workers
NTUI fordømmer arrestationen af og angrebet på Daikin arbejdere  for en ledende rolle den 8. januar i den all indiske Generalstrejke i Neemrana, Rajasthan

KPnet om strejken: Lige nu strejker 30 millioner i Indien

Se også om Mody-regeringen:

CIPOML fordømmer hindu-fundamentalismens vækst i Indien


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 10. januar 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne