Åbningstale: En visionsløs mand med ‘grøn vision’

– Det går rigtig godt i Danmark, erklærede Lars Løkke i et TV-interview efter folketingets åbning tirsdag den 2. oktober. Ikke ‘ufatteligt godt’, som hans mentor Anders Fogh mente. Men ‘rigtig godt’. Der er bare rigtig mange, der er rigtig uenige. Det går den helt gale vej.

Kommentar
Af Kommunistisk Politik

Statsministeren er godt klar over, at både hans person og hans regering er blevet stadig mere upopulær. Han er pinligt bevidst om, at VLAK-regeringen støttet på Dansk Folkeparti vil være fortid efter det kommende folketingsvalg. Derfor afspejlede hans åbningstale den taktik han og regeringspartierne vil benytte i en valgkamp, der fik noget i retning af et officielt startskud med den ny folketingssamling.

Løkke-regeringen har konsekvent fulgt ‘erhvervslivets’ ønsker og krav. Søgt at maksimere profitterne og øge de riges formuer, mens flere og flere synker ned i fattigdom. Selv under en midlertidig højkonjunktur som den nuværende. Den er i øvrigt ikke et resultat af Løkkes kloge politik, som han påstår – men en del af det kapitalistiske verdenssystems opgangsfase, der snart vil blive brudt af en ny verdenskrise.

Men Løkkes valgtale gav den ikke for lidt. Løkkes Danmark er ikke mindre end en global rollemodel ifølge ham selv:

“Flere og flere ser mod Danmark som et forbillede for deres egne samfund. Den danske flexicurity-model. Vores tilgang til migration. Digitalisering. Grøn omstilling.
Og et Europa, der står sammen, bliver stadig vigtigere for Danmark.
Det, vi før har taget for givet, er nu på spil.
Frihandel. Kampen mod klimaforandringer. Demokratiske værdier.
På alle disse spørgsmål er Europa i dag den stærkeste globale stemme. Den voksne i lokalet.”

Det er hule fraser.

Flexicurity er arbejdsgivernes lette adgang til at ansætte og fyre folk – som har forudsat et nogenlunde velfungerende socialt system bl.a. ved arbejdsløshed. Men Løkke og Co. har undermineret dets fundament med deres nedskærings- og reaktionære reformpolitik.

Men Løkke tonser på med ros til EU og Danmark og sig selv:
EU er den førende globale magt. Og Danmark er det anerkendte foregangsland i EU.
– Det går rigtig godt i Danmark.

Sandheden er, at Løkke og hans regering (med støtte fra den socialdemokratiske ‘opposition’) trofast gennemfører EUs nyliberale nedskæringsreformer over hele linjen, som har slagtet en stor del af den ‘velfærd’, der er kæmpet hårdt for. Og sandheden er at Løkke og hans regering (med støtte fra den socialdemokratiske ‘opposition’) trofast følger USAs og NATOs dødsensfarlige krigs- og oprustningspolitik, der betyder konstant imperialistisk aggression og voksende fare for storkrig.

Men valget nærmer sig hastigt, og den grå og ellers så visionsløse mand diskede på opdrag fra sit samlede politiske bagland op med en ‘grøn vision’, der er beregnet på at gøre indhug i oppositionens vælgerunderlag: Danmark skal være i 2035 ikke længere forurene med olie- eller dieselbiler.

Sådan lyder den ‘grønne vision’:

“I de 17 år, der er gået siden systemskiftet i 2001 har vi tredoblet den grønne strøm. Skabt verdens bedste energisystem. Verdens bedste vilkår for grønne investeringer. Og blevet europamestre i eksport af energiløsninger.
Det kan vi godt glæde os over.
Nu skal vi sætte kursen for de næste 17 år. Så vores børn og børnebørn også får noget at glæde sig over.
Transportsektoren står i dag for en fjerdedel af Danmarks CO2-udledning. Og luften i de største byer er for forurenet.
Derfor sætter regeringen nu et klart mål:
Om 12 år – kun 12 år – vil vi lukke for salget af nye diesel- og benzinbiler.
Og om 17 år skal hver eneste nye bil i Danmark være en el-bil eller anden form for nul-udledningsbil.”

Det forudsætter bare en hel masse andet. F.eks. at EU er enig og støtter.
Statsministrenes åbningstaler har ligesom deres nytårstaler det med at love guld og grønne skove. I år var det guld og grønne biler.

Danmark er verdens bedste. Stort set i alt, når Løkke selv skal sige det.
Manden er en politisk fupmager – både hul og tom.

 

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 3. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne