Staten kræver øget fleksibelt arbejdstid og individuel løn for spisepausen

Hvis de statsansatte ville have betalt frokostpause skrevet ind i deres overenskomst og 8 pct. mere i løn, var prisen en stribe nye og uspiselige krav for lønmodtagerne. Krav, som kom kort før forligsmandens deadline tirsdag midnat.


Ren gavmildhed og goodwill fra statens arbejdsgivere og Sofie Løhde, sådan blev den betalte spisepause præsenteret i medierne torsdag morgen.

Hvad der ikke blev sagt i dette spin var prisen for den betalte frokost. Den var nemlig at stå til rådighed i sin frokost som på det kommunale område.

Hvis de statsansatte ville have betalt frokostpause skrevet ind i deres overenskomst og 8 pct. mere i løn, var prisen en stribe nye og uspiselige krav for lønmodtagerne. Krav, som kom kort før forligsmandens deadline tirsdag midnat. Det fortæller Finans, som er i besiddelse af de statslige arbejdsgiveres afviste udspil.

Det drejer sig bl.a. om

  • at den såkaldte månedsnorm skal erstattes med en kvartalsnorm. Det vil give arbejdsgiveren større mulighed for at øge arbejdstiden, når der er travlt, og sænke den senere
  • Ingen overtidsbetaling, så længe det hele afvikles inden for den aftalte normperiode.
  • senere udbetaling af genetillæg
  • ændringer i reglerne for fridage samt
  • en fjernelse af loftet over en højere ugentlig arbejdstid på særaftaler.
  • en større andel af lønkronerne gå til individuelle forhandlinger, og den såkaldte reguleringsordning kom også i spil igen.

Så det arbejdsgiverne og medierne hele tider kalder for små knaster som de offentlige ansatte bør æde handler i høj grad om at få fleksibel arbejdstid hele året med årsnormen.

Derfor vil arbejdsgiverne heller ikke opgive lærernes årsnorm fra 2013, som var første skridt på vejen til at få flere grupper ind på lignende ordninger til gavn for arbejdsgiverne. Regionerne også tidligere i forhandlingerne krævet årsnorm for sygeplejerskerne og i hele sundhedskartellet.

Statens chefforhandler, innovationsminister Sophie Løhde (V), vil ikke kommentere forhandlingerne til Finans. Hun tager skarpt afstand fra lækket af oplysninger og mener, at folk, som forsøger »at ødelægge forhandlingerne og kaste Danmark ud i en storkonflikt«, må stå bag.

Hvem der kører mod storkonflikt for at få sine fuldstændig uacceptable krav i gennem er der imidlertid ingen tvivl om. De må afvises blankt

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  19. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater