Det er sådan vi vinder kampen. Sammen. På gaden.

Af Marie Herget Christensen

Tale ved fordemonstration for KU-ansatte på Frue Plads 10. april 2018 op til Skulder ved skulder – En løsning for alle


Kære kolleger

Det er så vigtigt vi står her sammen i dag. Vi står lige nu midt i en historisk arbejdskamp og det er lige præcis sådan her vi vinder kampen – Sammen. På gaden.

Det kampen står om lige nu det er at holde fast på kravene. Og det er ikke på nogen måde at give efter for arbejdsgivernes helt urimelige krav eller gå på kompromis med vores i forvejen alt for defensive krav.

Ziegler kalder det her en madpakkekonflikt. Det er så frækt. Det er så frækt at forsøge at gøre den betalte frokostpause til en lille ting. Som en ting der er lidt smålig at vi holder fast i.

Løhdes krav er jo at vi hver især skal arbejde 2,5 time ekstra om ugen. Gratis.
Vi arbejder i forvejen alt for meget, og det vil altså også betyde en lønnedgang på 7% procent i forhold til timetallet. Og de 7 % de kræver, vi skal give gratis, bliver i deres trylleregnemaskiner til besparelser. Det vil betyde færre ansatte. Det vil simpelthen betyde fyringer. Det er et angreb på os alle sammen.

Det er så frækt. Det er ikke ret lang tid siden universitetet måtte fyre 500, og vi bløder stadig! Det er det frokostpausen handler om.

Jeg er midlertidig ansat ligesom hovedparten af det videnskabelige personale på universitetet. Det vil sige jeg står altid yderst. Mine arbejdsvilkår er så dårlige, at man ikke en gang behøver at fyre mig. Der er bare ikke nye stillinger til de midlertidige ansatte, hver gang der kommer nye sparekrav.

Vi skal ikke finde os i det. Vi kan ikke gå på kompromis. Ingen rådne kompromiser. Vi skal stå fast, arbejdsgiver skal give sig.

Men når vi står fast, så har de den frækhed at true os med lockout. Fordi vi ikke blindt finder os i endnu flere forringelser af vores arbejdsvilkår.

Denne her dag den er så vigtig fordi lige om lidt så går vi ind til alle vores kolleger i hele den offentlige sektor. Denne her gang der står vi sammen og vi står fast til der er kommet en løsning for alle offentligt ansatte. Ingen rådne kompromiser! Vi skal ind til lærerne og vi står last og brast med dem. Lærerne skal have en ordentlig arbejdstidsordning.

Vi skal ind til sygeplejerskerne, lægerne og hele sundhedskartellet. Vi står skulder ved skulder ved de ansatte i regionerne. Regionernes vanvittige krav til sundhedspersonalet om, at arbejdsgiver skal kunne diktere hvilken arbejdsplads de ansatte skal møde op på skal helt af bordet. Ingen rådne kompromiser.

Og vi skal indtil sosu’erne, rengøringsassistenterne og alle de andre offentlige ansatte der er helt latterligt lavt lønnet. De skal have meget mere i løn, vi skal have lige løn nu. Ingen rådne kompromiser. Derfor er det vigtigt at vi står fast på solidaritetspagten.

Vi kræver at arbejdsgiver dropper de urimelige krav. Og vi giver os ikke før de har.

Skriftlig version

VIDEO MED TALEN HER

Marie Herget Christensen er TRS for det videnskabelige personale på Institut for Nordiske studier og sprogvidenskab (NorS).

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 KPnet 10. april 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater