Krigerisk aggression: Tre vestlige imperialistmagter i ulovligt angreb på Syrien

USA, UK og Frankrig har sammen gennemført et angreb på Syrien natten til lørdag dansk tid. Amerikansk militær har erklæret det for afsluttet. Rusland siger at det vil få konsekvenser.

Omfanget og skaderne fra nattens angreb på Syrien er endnu ikke kendt. Der er ingen detaljer om hvordan og hvorfra det koordinerede angreb fra USA, UK og Frankrig blev gennemført.

Ifølge amerikanerne er angrebet slut. Det vil få konsekvenser, har den russiske ambassadør i Washington erklæret. Den syriske regering siger, at dets fly har bremset krigskoalitionens ulovlige angreb.

Russiske medier siger, at der var tale om at mere end 100 missiler blev affyret, hvoraf mange blev opfanget og skudt ned. De siger også at ingen områder med russere blev berørt.

De tre landes angreb på en suveræn stat uden nogen for form for mandat, f.eks. fra FN, er ulovligt og i åbenlys strid med al international ret. Det er illegitimt og forbryderisk, en pirataktion, udført af de traditionelt tre største og mest krigeriske imperialistiske magter, verden har kendt, indbefattet de to største europæiske kolonimagter.

Verden over fordømmes angrebet. Det ser ud til at være en ‘begrænset straffeaktion’ – angiveligt rettet mod syriske militære mål med et opdigtet syrisk giftgasangreb på civile som påsked – og fremstilles som et præcisionsangreb, der skal understrege imperialistmagternes evne til at ramme hvor og når de vi..

Det er under alle omstændigheder et kriminelt signal om, at imperialistmagterne vil fortsætte med at blande sig i Syrien med henblik på at opsplitte landet og ikke vil medvirke til at finde en fredelig løsning på de syv års krig, der har ødelagt det.

Ikke bare USA, men også UK, Saudiarabien og Tyrkiet opererer der militært imd den syriske regering og Bashar al-Assad – mens Rusland og Iran m.fl. støtter den syriske regering militært – på dens begæring.

Assad-regimet og regeringshæren har haft store fremgange og kontrollerer nu atter størstedelen af landet, bortset fra den nordlige del og grænseområdet til Tyrkiet. Islamisk stat har været en hovedaktør blandt de imperialistisk og udenlandsk støttede ‘oprørsgrupper’ – og dets hovedbastioner er nu væk.

Denne situation har skabt nye og gunstige muligheder for en fredelig afslutning på den lange krig. Det er dem de tre røveriske vestlige overfaldsnationer afviser med deres krigsprovokation.

Se også

Syrien: Stop USAs optrapning mod krig – Nej til dansk krigsdeltagelse
Af Arbejderpartiet Kommunisterne 12. april 2018

Kriminel aggression mod Syrien: Krigskoalitionen og Danmark vil opsplitte landet
Af Klaus Riis KPnet 14. januar 2017

Terrorens bagmænd: Bag om IS og ‘oprøret’ i Syrien
KPnet 16. februar 2016

Dræbende magtspil om Syrien
KPnet 16. februar 2016

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 KPnet 14. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater