Syrien: Stop USAs optrapning mod krig – Nej til dansk krigsdeltagelse

Udtalelse
Arbejderpartiet Kommunisterne
– APK

Verden kan være meget tæt på en storkrig. Donald Trump og USA truer med missilangreb og intervention i Syrien – og direkte konfrontation med Rusland. Det er en faretruende situation og alle progressive kræfter må rejse sig for at imødegå krigstruslerne og den imperialistiske galskab.

For nogle dage siden erklærede den amerikanske præsident, at USA er på vej ud af Syrien. Nu vil han gennemføre et større angreb på Syrien med et påstået giftangreb fra den syriske regeringshær som påskud. ‘Missilerne er på vej’, har han tweetet .

En direkte konfrontation med Rusland, som er i Syrien på den legitime præsident Assads anmodning, er en nærliggende mulighed. Det kan være gnisten, der antænder en brand ikke bare i Syrien og en fornyet brand i Mellemøsten, men i hele verden. En verdenskrig er et skræmmende perspektiv.

Hvad USA er i gang med, er en dybt ulovlig aggression uden noget som helst mandat andet end en præsidents luner og en imperialistisk stormagts mere og mere desperate kamp for verdensherredømme. Det er krig og krigshandlinger uden om og imod FN og FNs charter.

Og det er endnu engang med en løgn som krigspåskud. Der er intet bevis eller bare den ringeste dokumentation for, at den syriske regeringshær har brugt giftgas mod civile, og det er ikke undersøgt af nogen.

Det minder alt for tydeligt om påskuddet for at gå i krig mod Irak for 15 år siden. ‘Irak har masseødelæggelsesvåben – det er ikke noget vi tror, det er noget vi ved!’ eklærede krigsmagerne Bush, Blair og Fogh etc. De løj og bedrog – og er endnu ikke stillet til regnskab for løgnene, den ulovlige krig og ødelæggelserne.

Donald Trump lyver – og hans allierede og hele den vestlige presse bakker op om løgnen. Ikke en eneste kritisk røst fra ‘ansvarligt politisk hold’ har rejst sig. Heller ikke fra den danske regering eller den socialdemokratiske opposition, der tværtimod har opfordret Trump til at gå i krig mod Assad!

Det officielle Danmark har for længst opgivet en selvstændig udenrigspolitik og en fredelig og progressiv rolle internationalt. Danmark har blod på hænderne som våbendrager i den amerikanske imperialismes og for NATOs krige og globale strategi. De skal nu også dyppes i det syriske folks blod.

Det er nu op til alle progressive kræfter i verden at rejse sig og bremse de nye krigstrusler mod Syrien og forhindre en lurende storkrig. Det er danskernes ansvar at stoppe for officiel dansk krigsstøtte og gøre ende på dansk krigsdeltagelse og den katastrofale imperialistiske krigs- og alliancepolitik.

Vi er et fredselskende folk. Et klart flertal er imod krigene og dansk medvirken. Krigsmodstanden må bane sig nye veje. Den må igen på gaden, den må erobre det offentlige rum med dens klare krav: Stop krigene og krigspolitikken! Stop det NU!

Stop den ulovlige krig mod Syrien!

Stop USAs og NATOs imperialisiske krige!

Stop al dansk krigsdeltagelse! For et uafhængigt og alliancefrit Danmark!

12. april 2018

Se også

Kriminel aggression mod Syrien: Krigskoalitionen og Danmark vil opsplitte landet
KPnet 24. januar 2017

Se mere på

APKs hjemmeside

APK på facebook

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 KPnet 11. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater