Reformramte skal ikke være gidsler i OK-kamp

Af Dorte Grenaa

Det er nødvendigt at overenskomstbevægelsen opbygger en kontant solidaritet mellem offentligt ansatte og reformramte, og at den går imod kommunerne trussel om at lukke for udbetalinger.

Kommuner truer nu med, at folk på kontanthjælp, sygedagpenge og andre overførselsindkomster ikke kan få deres penge udbetalt under en storlockout, fordi jobcentrene lukkes.

Ingen penge til mad og husleje.

Hvem har bestemt det? Kommunerne kan sagtens udbetale sociale ydelser helt automatisk til dem, der skal have dem. Også uden kontrolsamtaler på jobcenteret. De ved, hvem det er, hvad de skal have og har deres kontonummer. Og skulle det være noget problem, så træk lockout-varslet tilbage.

Truslen bygger på en løgn. Hvis det sker, at kommunerne nægter mennesker på kontanthjælp mm. penge til at overleve for – så er det, fordi de offentlige arbejdsgivere fuldstændig kynisk beslutter at gøre det. Så er det, fordi de offentlige arbejdsgivere i kommunerne med regeringens velsignelse vælger at tage samfundets mest socialt udsatte mennesker som gidsler.

De forsøger at knække den offentlige sektor. Og de viger ikke engang tilbage for at true med at tage de reformramte som gidsler. Det er magtmisbrug fra statsmagtens side.

Ingen penge til mad og husleje til de fattigste børnefamilier så længe de offentlige ansatte ikke lader sig knægte og giver os, hvad vi forlanger. Sådan lyder deres klassepolitik.

Det er meget for en strejkebevægelse at forlange solidaritet og støtte fra dem, der ikke kan købe mad til deres børn. Det kræver overskud at være solidarisk med jobcentreres ansatte, når man selv står på den anden side af skranken.

Og alligevel er det nødvendigt ikke at spilles ud mod hinanden og ryge i arbejdsgivernes fælde. Arbejderklassens har erfaringer for, at det kan lade sig gøre.

Men det kræver, at en overenskomstbevægelse tager kravet om NEJ til kommunernes trussel om at lukke for overførelsesindkomster op og forsvare de reformramte. Det kræver, at man opbygger en hel kontant solidaritet nedefra omkring de fælles krav – hvad enten man er lavtlønnet offentlig ansat, arbejdsløs eller reformramt.  Og det kræver, at man støtter hinandens aktioner.

Statsmagten har sat et fælles angreb ind – det kræver et fælles svar og kamp.

 

Læs også

Gør OK18 kampen effektiv og stærk – Nej til et regeringsindgreb

Masse-lockouten af 450.000 offentlige ansatte – et tveægget sværd for magthaverne

De offentlige arbejdsgivere skal gå i reelle forhandlinger! Træk lockouten tilbage!

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 20. marts 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne