De offentlige arbejdsgivere skal gå i reelle forhandlinger! Træk lockouten tilbage!

Af Kommunistisk Politik

Stat, regioner og kommuner rystede ikke på hånden, da de offentlige fagforeningers relativt begrænsede strejkevarsel – der omfatter omkring 10 procent af de offentligt ansatte – straks blev overtrumfet af en massiv lockout-trussel.

40 procent af samtlige offentligt ansatte lockoutes. Den offentlige sektor lukkes ned – af arbejdsgiverne, der tager hele samfundet som gidsel for at gennemtrumfe deres krav om at fjerne den betalte frokostpause og dermed forlænge arbejdstiden i stor stil, afvise rimelige lønforhøjelser til ikke mindst de lavestlønnede osv.

Strejkekasserne skal tømmes og fagforeningerne svækkes. Arbejdsgivernes økonomiske tilgange er derimod nærmest ubegrænsede. Det er skatteydernes penge. De sparer tilmed lønninger.

Arbejdsgiverne er politikerne – og omvendt: en samlet front mod de ansatte. Men de og deres fagforeninger har også stærke våben. Det er ikke bare strejker, der kan lamme Danmark – men det er også støtte og solidaritet ikke alene fra de øvrige offentlige områder, men fra hele den private sektor, der kan aktionere i sympati.

Og nok så afgørende har de den almindelige dansker med. Et stort flertal støtter de offentligt ansatte. Mindre end 10 pct. støtter lockout-politikerne. Det kan blive til en mægtig politisk bevægelse, lokalt og på landsplan.

Kravet om at lockout-varslet trækkes tilbage lyder derfor stadig højere. Det kunne være et signal om, at arbejdsgiverne forstår alvoren og faktisk er interesserede i reelle forhandlinger – hvad intet tyder på.

Det er også er krav, der kan få de politiske partier til at bekende kulør om hvor de står- og ikke lurepasse under påskud af, at de ikke blander sig i en arbejdskonflikt (hvor de er den ene af parterne). Det er rent bedrag.

Det kan selvfølgelig rejses og understøttes lokalt – også i den enkelte kommune eller over for regionerne – og være en anledning til at mobilisere en synlig bevægelse til støtte for de offentligt ansatte – allerede nu og før konflikten er i gang.

Se også

Gør OK18 kampen effektiv og stærk – Nej til et regeringsindgreb
Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 17. marts 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater