Protesten bliver synlig – Studerende danner solidaritetsnetværk

Fredag den 16. marts tidlig morgen var der indkaldt til demonstration foran finansministeriet i protest mod at arbejdsgiverne OK18 ikke vil give sig ,men har lockoutvarslet.

Blandt de tilstedeværende fagforbund var  bibliotekarerne, magisterforeningen, DJØF,  3f offentlig med flere. Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening holdt tale og understregede,  at denne protest kun var starten, og at protesten vil vokse indtil arbejdsgiverne giver sig.

Se

Fotos fra protesten

Det nye solidaritetsnetværk arbejdere og studerende var der også. Torsdag var der opstartsmøder flere steder  for det nye netværk- bl.a. på RUC og Københavns Universitet (KUA og CSS).

Netværket er blevet dannet af studerende for at vise solidaritet med deres undervisere og andre ansatte på universiteterne i forbindelse med den forestående konflikt.

De studerende vil skabe solidaritet med de ansatte, som står over for konflikt, og sørge for at vreden over de mange konsekvenser, den vil få for de studerende,  bliver rettet det rigtige sted hen, nemlig mod politikerne.

På mødet på KUA talte Jonas Foldager om arbejdskampe og om behovet for at ansatte og studerende står skulder ved skulder.

De studerende havde også inviteret en repræsentant fra de ansatte, nemlig Marie Herget Christensen,  tillidsrepræsentantssuppleant på NorS (Institut for nordiske studier og sprogvidenskab).

Hun fortalte om hvor meget solidariteten betød for de ansatte og hvor vigtigt det er, at de ansatte kommer igennem med deres krav – og hvorfor det er vigtigt for alle på universitetet.

Se
Jeres solidaritet er afgørende – tale ved opstartsmøde for solidaritetsnetværket

Kravet om at sløjfe den betalte frokost vil nemlig anslået betyde 60 millioner færre penge (læs: fyringer) alene til det humanistiske fakultet og dermed forringelser i undervisning.

De studerende planlægger nu flere aktiviteter i ugerne om til lockoutens mulige indtræden og forsøger at udbrede solidaritetsnetværket til andre universiteter, til gymnasier og til folkeskoler.

Se
Studerende bakker op om de ansattes kamp
KPnet 16. marts 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 16. marts 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater