IT og privatisering til Bullshit-bæltet – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 27. januar 2018


Professor: Fremtidsanalyse fra kommunerne taler til ‘bullshit-bæltet’
Teknologi kan ikke løse lærernes egentlige problemer.

I første del af dagens udsendelse omtaler vi Kommunernes nylancerede initiativ som de kalder “velfærdsudvikling gennem ny teknologi”.  Det er bl.a. en analyse der beskriver hvordan man kan samle data fra børns undervisning i skolen, og bagefter sælge indsamlet information til private aktører der ønsker at udvikle læringsværktøjer.
Lærerne skal også måles individuelt og hver eneste time og prøve skal kunne analyseres af en computer.
Som professor Thomas Ryberg fortæller til version2, så er den type analyser dybest set lavet til bullshit-bæltet, eller med andre ord den moderne ledelse i den offentlige sektor der er fuldstændigt afkoblet fra den praktiske virkelighed.

Thomas Ryberg forklarer: “Det er sådan noget, der taler til ‘bullshit-bæltet:’ Det er teknologiske diskurser, der cirkulerer i de højere luftlag, blandt ledere og managere, og afspejler deres drømme, om hvordan skolen håndteres. Og her står en masse sælgere af løsninger klar og forklarer, at deres produkter kan løse alle problemer. Men meget af det er drømme, mere end realiteter.”

Der er en afgrund mellem ledelsen af den offentlige sektor og så de reelle opgaver som der løses. Det er blevet mere og mere tydeligt at de ledelsesværktøjer og rammer som skoler og sundhedsvæsen og ældrepleje mm. har fået, skyldes en neoliberal diskurs, der er dybt skadelig, og er med til at forhindre at den offentlige sektor kan løse sine reelle opgaver. Som f.eks. sikre børn en god uddannelse i folkeskolen.

Læs også Sophie Løhde barsler med stor ny sort reform af den offentlige sektor

Kilder:
Professor: Fremtidsanalyse fra kommunerne taler til ‘bullshit-bæltet’
Kommunernes teknologispring – velfærdsudvikling gennem ny teknologi

I anden del kommer vi ind på at Tyrkiets invasion i Syrien, og bombardementer af kurdisk kontrollerede områder.
Tyrkiet har annonceret at de vil skabe en 30 kilometer bred ’sikkerhedszone’ i Syrien… Altså ved at bombe de syrisk-kurdiske militser, og undertrykke den kurdiske befolkningsgruppe, og samtidig annektere en del af Syrien. Reelt har Tyrkiet hele tiden understøttet forskellige terrormilitser der har bekæmpet Assad og udløst masseflugt. Den nu åbne invasion betyder en forlængelse af krigen, men styrker også opbygningen af Ergodans diktatur.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

 Flere udsendelser fra Oktober Radio Århus

Dette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 28. januar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater