‘Vi bliver ved – Vi kommer igen’

Store folkelige markeringer i forbindelse med folketingets åbning, sociale bevægelser, krigsmodstandere, uddannelsessøgende har været på gaderne i den seneste tid. Demonstrationerne mod ‘reformerne’ fortsætter – næste gang i Randers, og tusindvis af tillidsfolk har besluttet at gøre den 7. november til ‘Velfærdens dag’ over hele landet.

i_klemme_vi_bliver_ved

Folketinget, Løkke-regeringen og den parlamentariske opposition med Mette Frederiksens Socialdemokrati i spidsen har taget hul på en ny samling. Alle er de besluttet på at fortsætte den nedskæringskurs, der gennem de sidste årtier reelt har forvist det danske velfærdssamfund til historiens losseplads. De vil fortsætte klassepolitikken til gavn for de rige – på bekostning af det store flertal. De vil videreføre de nyliberale EU-reformer. Og de vil gennemføre en oprustning, dikteret af USA og NATO, der forbereder Danmark til krig mod Rusland.

Nyt forsvarsforlig og millionær-skattereformer er blot nogle af de kostbare ‘reformer’, der skal lodses gennem med så lille opmærksomhed og så få protester som muligt.

Derfor var det vigtigt at så mange markerede sig på gaderne og synliggjorde deres protest. Og endnu vigtigere var løftet fra dem alle om, at de bliver ved, at de kommer igen. At nedskæringspolitikken skal stoppes, at flere nyliberale reformer skal bremses – og at de allerede gennemførte skal skrottes.

Den 7. november er det 100 års dagen for den russiske Oktoberrevolution, der ikke bare vendte op og ned på Rusland, men udpegede en helt ny retning for verdenshistorien. For første gang blev overklassens statsmagt og hele dens undertrykkelsesapparat tilintetgjort. For første gang tog underklasse – arbejderne – magten i et land og byggede en ny stat og et nyt socialistisk samfund. Virkningen overalt i verden var enorm.

Når 3400 danske tillidsfolk i Odense den 5. oktober besluttede at gøre 7. november 2017 til ‘Velfærdens dag’ med masseprotester og aktioner over hele landet er det i realiteten en efterklang af Oktoberrevolutionen.

Der er kræfter nok, der vil gøre det til et spørgsmål om at udskifte en borgerlig regering med en socialdemokratisk og ved kommunalvalget den 21. november skifte det ene hold politikere ud med det andet fra den ene eller anden af de to blokke. Men det er ikke et spørgsmål om at skifte nogle topfolk ud eller ændre farven på de siddende politiske magthavere. Problemet ligger i, at de fører den samme nyliberale politik, fører de samme ulovlige angrebskrige, støtter de samme imperialistiske alliancer i form af EU og NATO.

Det vil også blive markeret ved protesterne på ‘Velfærdens dag’ den 7. november. På 100 årsdagen for det der er kaldt ‘den vigtigste begivenhed i verdenshistorien’.

KPnet 12. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne