Demonstration mod fattigdoms-kynisme – ”Jobcentrets Ofre-Odense”

Mandag den 25. september blev der afholdt protestdemonstration på Flakhaven i Odense foran Rådhuset. Det skete imod konsekvenserne af skiftende regeringers fattigdomsreformer og Odense Kommunes brutale behandling af syge og udsatte kontanthjælpsmodtagere, der nægtes førtidspension.
Kronisk sygdomsramte der gang på gang sendes ud i såkaldte ”ressourceforløb”-et udsigtsløst ydmygende “afklaringsforløb”, der gør syge endnu mere syge. Helt som det sker i andre byer.

ikke_nyttejob_25_demo

Fotos: Rasmus Ruby og Marianne Grann

Det blev en harm demonstration med mange involverede, hvor en række pårørende talte og med enkelte politiske taler ved Karsten Hønge og Reza Javid.

Indlæggene fra de pårørende til syge kontanthjælpsmodtagere, der er blevet ramt af fattigdomsreformerne, gjorde særlig stort indtryk.

Anders Winther, der er søn af en hårdt ramt mor, fortalte bl.a., hvordan han hele sit liv har måttet definere sig som fattig, fordi han ikke har kunnet gøre de samme ting som sine jævnaldrende. Han fortalte også, at da hans mor ikke kunne få tilskud til sin livsnødvendige medicin, var han efter at være fyldt 18 år blevet opfordret af kommunen til at søge studielån til at betale morens medicin!

Jan Nielsen læste et digt op om systemets ofre, der hudflettede et umenneskeligt og kynisk system, der slår ned på de svageste og mest udsatte i samfundet og om en modstand der på trods baner sig op nedefra.

Den værdige demonstration blev afholdt af “Jobcentrets Ofre – Fyn” der i indkaldelsen til demonstrationen havde betonet:

-Vi ønsker, at gøre opmærksom på den måde, man behandler syge kontanthjælpsmodtagere/ jobcenterets brugere på.
At syge bliver fastholdt i systemet, i en form for samfundstjeneste, fremfor visitation til fleksjob og førtidspension.

På demonstrationen var der bannere og skilte. Herunder “Afklar syge til værdigt liv! ” “Førtidspension NU- Stop tortur!” Og skiltet der meldte klart ud:” Skrot fattigdomsreformerne! – Værdigt liv til alle, Velfærd til alle! og Ud med reformpolitikerne-Både de de ”røde” og de blå “.

En landsbevægelse tager form.
Reformramte, syge og arbejdsløse har fået nok og går på gaden som vi tidligere har set ved Jobcenter Lærkevej i København og ved Jobcenteret i Struer.
På demonstrationen var der også deltagelse fra Randers, ved Lisbeth Sand og Marianne Grann, begge ildsjæle i den sociale kamp og aktive i Systemets Ofre.

Læs også:
Søn af kontanthjælpsmodtager: “Nødt til at hjælpe sin mor

Søn af kontanthjælpsmodtager: “Jeg har trøstet min mor”

Kampen fortsætter – næste gang Fredericia

9. oktober i Fredericia
Støt Henny, og Gert til en anstændig behandling

foertidspension_mod_tortur

demo_view_oppefra

Afklar syge til værdige liv copyRasmus Ruby_demo_25

 

 

 

KPnet 26. september 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne