Kvinder finder sig ikke nedskæringer – Oktober Radio Århus


Nej til nedskæringer
Udsendelsen 16. september

Oktober radio kommer i første del af programmet ind på om spørgsmålet om militæralliancer med de store imperialistiske lande. Det er i anledning af den igangværende Aurora øvelse i Sverige, hvor der er gang i landets største militærøvelse siden begyndelsen af 1990’erne. Op mod 20.000 soldater herunder fra en række Nato-lande deltager både til lands, til vands og i luften.

Læs mere
Tusinder demonstrerede mod krigsøvelsen Aurora 17 i Göteborg

Sverige var en periode for mere end 300 år siden en af verdens stormarter og var involveret i krige langs hele Østersøen, storheden ebbede dog ud af den store Nordiske krig, og ligesom Danmark nærmede man sig statsbankerotten i begyndelsen af 1800-tallet, og siden har Sverige ikke deltaget i militære alliancer, og har stillet sig neutral i de store verdenskrige. Dog ikke mere neutral end man lod Nazityskland køre på de svenske jernbaner, og i realiteten har man også haft et samarbejde med USA under den kolde krig.

De seneste år har svenske politikere åbent langt an til et brud med alliancefriheden, og underskrevet en samarbejdsaftale med Nato, som et første skridt i retning af medlemskab. Denne måneds kæmpe militærøvelser markerer endnu et skridt. Argumenterne for den svenske øvelse handler om udefra kommende trusler, med slet skjult adresse på Rusland. Men sagen er at medlemslandene i Nato selv er den største krigstrussel, og de har gang på gang bevist at de er klar til at starte konflikter og bombe løs og efterlade hele nationer som ødemarker. Imperialisterne insisterer, med USA som overgangster nation, på deres ret til at påstå andre lande som f.eks. Nordkorea er en trussel, og dernæst på deres ret til at bruge magt for at få deres vilje igennem.

Se mere om Aurora øvelsen hos Tid til Fred

I sidste del af programmet kommer vi ind på de seneste ugers markeringer mod nedskæringstyranniet fra rengørings og sundhedspersonale i hele landet. Det at markere sig på gaden er et vigtigt første skridt, og det er positivt at offentligt ansatte står sammen på tværs af faggrupper og kræver de systemiske nedskæringer fjernet. Og igen er det kvindefaggrupperne der har stillet sig i spidsen for kampene og virkelig fortjener støtte og opbakning.

Se mere
Ren respekt! Slut med at være pæne piger!

Står det til regeringen skal barbering af den offentlige velfærd fortsætte til al offentlig velfærd er forsvundet og private forsikringer og private skoler er eneste tilbud på hylderne.

HØR HELE UDSENDELSEN HER


Flere udsendelser fra Oktober Radio Århus

 

 

KPnet 22. september 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater