Demonstration i Frederikshavn mod nye millionnedskæringer: Vi kan ikke løbe stærkere – vi har fået nok!

Besparelse på besparelse. I en tid hvor regeringen forærer milliarder til de rigeste gennem finanslov og skattelettelser skal kommunerne igen spare på det mest basale. Vi kan ikke løbe stærkere, siger tillidsrepræsentant for de ansatte i socialpsykiatrien i Frederikshavn Kommune, Maibritt Corfixen. De ansatte har fået nok, og d. 13. september er der indkaldt til  demonstration forud for byrådsmødet, hvor næste års budget skal førstebehandles.

Demonstration onsdag klokken 18 på Rådhuspladsen i Frederikshavn organiseret af SL, FOA og 3F

Demonstration-130917_FOA _2
Byrådet planlægger en besparelse i kommunen på 20 millioner kroner samlet på det sociale område og børneområdet. Den vil ramme psykisk syge, udviklingshæmmede, handicappede, børnene, deres familier og de ansatte, og denne besparelse er på ingen måde den første. Hvert år har skiftende byrådspolitikere skåret en ny luns af velfærdsområdet.

FOA i Frederikshavn skriver:

NOK er NOK – så kort og godt kan det siges, og det bliver vi nødt til at sende et kraftigt signal til vores politikere om, fortæller afdelingsnæstformand Jette Abildgaard.

I flere år har de kommunale arbejdspladser været ramt af skiftende byråds sparekniv, og uanset om vi spørger et FOA medlem på ældreområdet, dagtilbudsområdet, det tekniske område, eller nu, hvor det er specialområdet der står for skud, så skærer den ene besparelse efter den anden efterhånden så dybt i marven, at vores medlemmer ikke kan klare mere. Der kan ikke løbes stærkere, og der kan ikke rationaliseres, omstruktureres og forandres yderligere.

Nu er tiden kommet, hvor der er brug for økonomisk ro på de kommunale arbejdspladser, og dét har politikerne ansvaret for kommer til at ske.

Derfor opfordres alle FOA medlemmer til at tage en kollega, en nabo eller måske en helt anden under armen, og møde op når Byrådet 1. behandler budget 2018, onsdag den 13. september. Vi mødes på Rådhuspladsen foran byrådssalen kl. 18.00.

Se også

Tre fagforbund: Nu er nok nok!
Nordjyske 11. september 2017

 

 

 

 

KPnet 13. september 2017Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater