København: Demonstration 15.11 mod besparelses-budget

Koldt og kynisk planlægger kommunalpolitikerne at skære ned på det sociale område i København. I det sparekatalog der er lagt frem er det støttende aktiviteter og sociale tilbud for unge og andre der har det svært, som politikerne mener kan undværes. Nu sidder de og overvejer om det hele vil gå mere gelinde, hvis de bruger grønthøster metoden og lægger besparelserne et andet sted.

I sparekataloget for København har politikerne tænkt sig at rive tæppet væk under de unge og andre der bruger sociale tilbud og overlade dem til frit fald. Alle ved at det er klogt at forebygge, men der skal bare spares. Socialdemokratiet i København arbejder nu på at flytte besparelserne over til andre grupper ved grønthøster – alle får det ringere – metoden. Det ændrer ikke på det grundlæggende. Nu er det bare hele socialområdet der skal skære ned og skubbe besparelser foran sig.

D. 15. november holder Socialudvalget møde og Idrætsskolen for voksne med udviklingshandicap har indkaldt til demonstration. 100 sociale tilbud risikerer at blive skåret væk. Et af dem er netop Idrætsskolen for voksne med udviklingshandicap.

De siger NEJ og indkalder til demonstration d. 15. november. De skriver:

I den anledning tager hele Idrætsskolen ind til Rådhuspladsen onsdag d. 15/11 kl. 10.00-12.00, hvor der vil være demonstration og idrætsaktiviteter, og alle er velkomne til at møde op og støtte os – både KIFU og Lavuk Entertainment kommer også. Vi håber på kæmpestor opbakning og eksponering – sammen er vi stærkere.

Altinget skrev om sparekataloget:

– Forvaltningen understreger selv, at de har udvalgt tilbuddene, fordi det er de tilbud, der vurderes at gøre “mindst mulig skade” på mulighederne for at hjælpe borgerne. ”

Men de erkender samtidig, at det kan få store konsekvenser.

“Det vil være en risiko for mange af disse forslag, at der kan ske en forværring hos den målgruppe, der benytter tilbuddene og indsatserne, og at nogle af borgerne derfor med tiden kan få behov for større indsatser,” skriver de.

Københavns Kommune har i ord udpeget 4 fokusområder, det ene er netop ”Udsatte unge med komplekse psykiske udfordringer”.

Socialudvalgets strategiske indsatsområder 2023-2025

Nu rammer spareforslagene lige præcis disse unge

Kommunalpolitikerne siger, de er tvunget til at spare. Men ville de noget andet ville de sige fra og kræve flere penge.  De kommer fra de samme partier og de slår de knude på sig selv for at løse opgaven at følge regeringens diktat og prioriteringer. Det er jo ikke fordi pengene ikke er der.

Regeringen har lige forhøjet det kommende forsvarsforlig med 4,9 milliarder, sat 23,5 ekstra milliarder af til Ukraine og givet skattelettelser til de højtlønnede. Regeringen har netop fremlagt deres såkaldte ’velfærdsplan’ frem til 2030. Men hvad gør de for at redde de sociale budgetter og mennesker i kommuner og regioner? Hvor er de ekstra penge til København Kommunes sociale indsatser? Og til alle de andre kommuner, der skærer ned.

Som APK sagde i en udtalelse i september:

”Nej, vi må selv sige stop. Stop for kommunale nedskæringer på velfærds- og omsorgsområderne. Vi må kræve af kommunalpolitikerne, at nedskæringsrammen sprænges og regningen sendes tilbage til staten og regeringen.”

Duk op og proptester d. 15. november. Om det bliver præcist de grupper der får kniven – eller det bliver andre steder – så er den asociale nedskæringspolitk helt uacceptabel.

Sig NEJ
Rådhuspladsen onsdag d. 15/11 kl. 10.00-12.00!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater