Lønstigning til lærere og pædagoger bliver i Holstebro til fyringer

Det har længe stået klart, at skolerne, daginstitutioner, ældrepleje, sygehuse osv. har været groft udsultet i en længere årrække. Udhulet realløn og forringede arbejdsforhold har været dagsordenen for alle offentligt ansatte. Nu har denne udsultning nået et nyt grotesk højdepunkt i Holstebro kommune, hvor de varslede lønstigninger i forbindelse med OK24 medfører fyringer.

Flg. indlæg fra skolebestyrelsesmedlem Lone Jørgensen er sakset fra internettet:

Når man bruger OK forhandlingerne som undskyldning, til at spare på nogle af de mest sårbare børn og unge. Det er simpelthen ikke i orden! Det underminerer fuldstændig vores mulighed for, at kæmpe for bedre løn, hvis vi i processen skal frygte for vores job.

Jeg er ikke en de berørte, jeg deler blot.

Info delt ned alle forældre gennem Aula:

Bedre løn til lærere og pædagoger bliver i Holstebro til fyringer.

Overenskomstforhandlingerne har sikret et lønløft til lærere og pædagoger, som vi i skolebestyrelsen hilser velkommen som et middel til at sikre arbejdsglæde, gøre det attraktivt at tilvælge de 2 fag og som en anerkendelse af det store arbejde, lærere og pædagoger gør hver dag med vores børn og unge.

Desværre blev vi i skolebestyrelsen for en måned siden informeret om, at selvom skoleforvaltningen i Holstebro bliver økonomisk kompenseret for det lønløft en til en af staten, og altså kunne fordele de penge ud til skolerne, så har skoleforvaltningen valgt, at skolerne ikke får del i de penge men derimod skal dække de ekstra penge i det eksisterende budget.

Specialkompetence Holstebro ender så med et underskud på 4,3 millioner på budgettet, og derfor er 8 lærere og pædagogstillinger i aften blevet nedlagt (5 lærere og pædagoger er blevet overrakt en fyreseddel og 3 ledige stillinger bliver ikke besat igen).

Vi i skolebestyrelsen gav håndslag på, at vi ikke ville gå ud med dette, før der var afklaring på hvor mange fyringer, der var tale om og de medarbejdere, der skulle fyres, havde fået besked for at sikre arbejdsro i en svær tid. Det har vi selvfølgelig overholdt indtil nu, men vi mener på ingen måde, at skoleforvaltningens beslutning skal gå i glemmebogen, idet vi finder, den er dybt uacceptabel og et slag i ansigtet på både os som forældre og i høj grad også på vores børn og unge, som nu skal undvære hele 8 tryghedsskabende voksne hver dag.

Derfor har vi i skolebestyrelsen her til aften udsendt pressemeddelelser til mediehuse, relevante handicaporganisationer samt politikere for at gøre opmærksom på denne nedslagtning af specialområdet.

Derudover vil vi være synlige ift. bl.a. læserbreve og opslag på SoMe ift. at gøre opmærksom på dette. I må meget gerne dele, like, lave opslag og kommentere på jeres profiler, så vi kommer så bredt ud som muligt – og selvfølgelig huske den ordentlige tone.

Hvis I også er dybt indignerede og gerne vil støtte op, så tag fat i jeres nærmeste skolebestyrelsesmedlem

Hilsen

De forældrevalgte i skolebestyrelsen, Specialkompetence Holstebro


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater